Irriteert ’t jullie ook zo, dat er geen gezonde tussendoortjes te koop zijn op een tankstation? Zit je met een knorrende maag in de auto, stop je bij een tankstation en zie je al die lekkere, maar ongezonde dingen. Ga je de strijd aan met jezelf… zal ik wel of zal ik niet? Komt dit je herkenbaar voor, lees dan vooral even verder 😉

Ik rij vaak en ver voor modellenwerk en maak daarom zelf vaak thuis wat snackjes to go, om die strijd met mezelf te voorkomen. Ideaal voor in de auto of in het vliegtuig. Hieronder vind je mijn top 3 tussendoortjes to go!

Nr. 1 Raw Snackreep:

raw snack reep, tussendoortje, onderweg, healthy

Dit heb je nodig:

– 250 gram walnoten
– 8 vijgen
– 100 gram rozijnen
– 50 gram gemalen lijnzaad
– 50 gram hemp-seeds
– 350 gram dadels
– 100 gram cacao-nibs
– 50 gram kokosrasp
– 100 gram zonnebloempitten
– 100 gram chia zaden
– 75 gram witte moerbeien
– 3 eetlepels appelstroop
– 2 theelepels lucumapoeder
– 3 lepels gesmolten kokosolie

En zo doe je het:
Gooi ¾ van de droge ingrediënten in je keukenmachine. Voeg daaraan de dadels, vijgen, rozijnen en de appelstroop toe en blend alles tot het aan elkaar plakt. Voeg kokosolie en dadels toe als het te droog is. Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe en kneed je alles goed door elkaar. Spreid het mengsel in gelijke dikte uit op een schaal. Maak er een vierkante vorm van. Bestrooi het eventueel met kokosrasp en zet de schaal minimaal een uur in de koelkast. Snijd het daarna in kleine repen.

Bron: www.renskroes.com


 

Nr. 2 Havermout Muffins:

havermout, muffins, snack, gezond

 

Dit heb je nodig (voor 8-9 muffins):

– 125 gram havermout
– 125 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
– 2 eieren
– 2 bananen
– 2 theelepels kaneel
– flinke hand walnoten
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 flinke eetlepel kokosbloesemsuiker of honing (optioneel, want de bananen maken de muffins al lekker zoet. Maar voor de échte zoetekauwen…)

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Super simpel: doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal kort tot een vloeibaar mengsel. Er mogen best wat stukken inzitten, da’s lekker. Houd wel een paar walnoten achter als topping.
– Schep vervolgens het mengsel in muffinvormpjes.
– Hak de achtergehouden walnoten iets fijn en strooi ze over het muffinbeslag.
– Bak de muffins in 30 minuten gaar.

Bron: www.chickslovefood.com


 

Nr. 3 Bananen Noten Cake:

bananen noten cake gezond

 

Dit heb je nodig:

4 eieren
4 grote en rijpe bananen
120 gram havermout
2 tl kaneel
1 grote el vanille poeder (of aroma)
2 grote handen gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen of dadels
1 grote handvol pecannoten (liefst droog geroosterd en ongezouten)
1 el lijnzaad
1 geraspte winterpeen

En zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vermaal je havermout tot het een meel-achtige structuur krijgt. Dit kun je doen met een keukenmachine, blender of staafmixer.

Doe daar de eieren en 2 bananen bij. Pulseer tot het goed is gemengd en doe er dan de andere 2 bananen bij.  Voeg het kaneel, lijnzaad en vanillepoeder toe en pulseer tot je een mooi, glad mengsel hebt.

Roer het gedroogde fruit en de geraspte wortel erdoor.

Vet een bakblik voor cake in met kokosolie, of gebruik een bakspray zodat de cake niet blijft plakken. Giet je beslag in de bakvorm en versier met de pecannoten. Je kunt ze grof hakken of eventueel in zijn geheel over de cake strooien.

Bak de cake in ongeveer 30-35 minuten in de oven goudbruin en gaar en laat hem voor dat je hem wilt aanvallen eerst even afkoelen (succes ! ;-))

Bron: www.hungryforhealthyfood.com

Dit waren mijn drie favoriete gezonde tussendoortjes. Good luck in the kitchen fitgirls en heel veel healthy km’s toegewenst! 🙂

Voor meer healthy recepten en food tips klik hier