Een echte Fitgirl staat uren per week in de sportschool en heeft alleen maar healthy food op haar boodschappenlijstje staan, toch? Nee, dit hoeft dus lang niet altijd. In feite zijn er een aantal effectieve (en minder pijnlijk!) gewoontes die je snel kan vaststellen voor jezelf en kan aanpassen. Oké, het zal je niet helpen om binnen no-time een killerbody te hebben, maar op langere termijn kan het zeker in je voordeel werken! Deze zeven gezonde gewoontes zijn eenvoudig toe te passen in je dagelijkse lifestyle en zullen je helpen gezonder en fitter door het leven te gaan:

  1. Stop making excuses

Ja we snappen het, je bent veel te druk om naar de sportschool te gaan. Het kost te veel tijd om een gezonde lunch klaar te maken en het is zo lastig om een gezond én makkelijk recept te vinden. Je zou graag thuis workouts willen doen, je weet alleen niet hoe.. Al deze redenen zijn geldig op hun eigen manier, en ja geloof me, we ‘ve all been there. Maar wil je echt een verschil maken in je healthy lifestyle? Quit the excuses! Als je echt gezond wil zijn én blijven, dan zal je moeten leren om te stoppen met de smoesjes en de dag moeten beginnen met fitness en health als prioriteit!

  1. Keep on walking

Ook al ga je naar de sportschool zes dagen in de week, een echt belangrijke factor is om actief te zijn in je dagelijkse leven. En wat werkt nou beter dan lopen? Even naar de supermarkt, koffie halen of misschien zelfs naar je werk? Probeer bewuste pogingen te maken om te gaan lopen, in plaats van snel de fiets te pakken. Ben je een echte strever? Probeer dan minstens 8.000 stappen per dag te maken! Via een app is dit makkelijk bij te houden. Heb je een Iphone? Hier zit de app ‘Gezondheid’ standaard op. Deze houdt automatisch bij hoeveel stappen en kilometers je per dag loopt. Wij zijn heel benieuwd wat hier bij jou staat! Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

  1. Gun het jezelf!

Ook al lijkt het perfect om 24/7 bezig te zijn met een healthy en sporty lifestyle, dit werkt niet altijd optimaal. Helemaal als je een strategie toepast die gebaseerd is om op langere termijn in vorm te blijven. Als je jezelf alleen maar ontneemt van desserts en al het eten waar je van houd, kan dat leiden tot een zwak moment en loop je de kans om een er juist binge van te eten. Probeer in plaats daarvan voor de 80/20 strategie te kiezen. Hierbij eet  je ongeveer 80% van de tijd gezond en gun jezelf af en toe de lekkere snack! Maar: zorg dan ook echt dat de snacks de moeite waard zijn 😉

gewoontes fitgirl

Fitgirl Suzanne Smorenburg

  1. Vind motiverende bezigheden

Een avondje uit is natuurlijk hartstikke leuk! Maar om nou elke keer naar de bioscoop of uitgebreid uit eten te gaan? Je kunt er ook voor kiezen om samen met je vrienden of met je partner andere activiteiten bedenken! Ga een lekker stukje fietsen, maak een boswandeling of ga een middagje zwemmen. Je wordt niet alleen actiever, maar hoe leuk zijn ook deze activiteiten?

  1. Verkort je workouts

Best logisch, als je een uur of meer moet inplannen om naar de sportschool te gaan en hier niet altijd de tijd voor kan vrijmaken. Kies er dan eens voor om een verkorte full body workout (zoals deze hieronder) te doen. Dit neemt hoogstens 10-20 minuten van je tijd in beslag en je bent verzekerd van een goede effectieve training!

https://youtu.be/qAous4Ze0Ds

Meer workout video’s zien? Abonneer je op ons Youtube kanaal! 

  1. Maak slapen je prioriteit

Wauw, dat klinkt niet als een straf toch? Veel van ons onderschatten de waarde van een goede nachtrust, maar slaap is cruciaal voor een goede gezondheid op lange termijn. En als je denkt dat het alleen geldt op lange termijn, dan heb je het mis. Want ook weinig slaap in een korte periode kan ertoe leiden tot een ongezonde manier van gewichtsverlies door middel van een verhoogd cholesterol. Probeer elke nacht 7 à 8 uur slaap te hebben op regelmatige basis.

  1. Zoek manieren om van je groenten te houden!

Oké, niet iedereen houdt van elke groente, maar probeer er een gewoonte van te maken om regelmatig (lees dagelijks) groenten te eten. Groenten zitten namelijk vol met belangrijke voedingsstoffen die je lichaam gezond houden en de vezelgehalte helpt bij te vullen. Dus, ben je niet zo’n fan van gewone salades? Vind voor jezelf manier om je eigen salade te updaten met lekkere groentes! Rooster je groente bijvoorbeeld eerst met olijfolie, breng ze op smaak met peper en zout, roerbak het of gooi het allemaal in de blender. Zo merk je niet eens dat de groenten er zijn! Maak er een uitdaging van om de groenten waar je minder van houdt vaker te eten en je zal zien dat je steeds meer van ze gaat houden!

Zijn er gezonde gewoontes waar jij jezelf al in herkent? Of zijn er dingen die je graag wilt aanpassen? Laat het ons weten en vergeet niet om ook even door te geven hoeveel stappen / km. jij gemiddeld op een dag loopt!