7 X Waarom gezond leven easy is in de zomer

Ik sluit mijn ogen wanneer het weerbericht voorbij komt en op moment van schrijven schijnt er wel degelijk een zonnetje door de ramen. De zomer is gewoon in aantocht hoor lieve mensen! En oh wat word ik daar blij van; het seizoen van de festivals, terrasjes, bootje varen, strand en zon. Daar komt ook nog eens bij dat ik een gezonde levensstijl in de zomer tien keer makkelijker en leuker vind dan in de winter.

Het mag dan misschien inmiddels iets te laat zijn om die perfecte summerbody nog te creëren als je in mei op vakantie gaat (hallo Italië! #guilty), het is nooit te laat om een positieve verandering te brengen in je levensstijl. In de winter is de verleiding groot om op de bank te kruipen met thee en koekjes en wanneer je een drankje gaat doen in de stad, lacht die warme chocolademelk je wel heel lief toe. Ik begrijp dit als geen ander, maar nu de dagen weer langer worden en de zon zich vaker laat zien ben ik weer 200% gemotiveerd. Gezond leven, eten en veel bewegen, dat staat er op de planning en ik heb tien redenen voor je waarom dat in de zomer hartstikke easy peasy lemon squeezy is.

7 X Hallo zomer en gezond leven!

1. Buiten sporten – Een van de redenen waarom ik meteen weer zomerkriebels krijg, is als we weer meer naar buiten kunnen. Zonder te bibberen van de kou of doorweekt terug te komen graag. En dat leidt meteen tot het eerste voordeel, want wat is er nou fijner dan lekker sporten in de buitenlucht?

2. Salades – In de winter stel ik een warme maaltijd heel erg op prijs, maar in de zomer ben ik meer dan tevreden met een frisse salade. Benieuwd hoe je een lekkere salade maakt? Lees hier salade maken voor dummies.

3. Dagje strand – De tijd van dagjes naar het strand/aan het water zit er weer aan te komen! En dit is meteen de perfecte dag om wat extra beweging te pakken. Met zwemmen, volleyballen en beachball verbrand je op een leuke manier extra calorieën.

gezond leven

4. Smoothies – Het afgelopen jaar is mijn blender maar zelden uit de kast gekomen, maar nu het weer wat warmer wordt buiten ontbijt ik maar wat graag met een lekkere smoothie.

5. Minder trek – Met warm weer hebben we nu eenmaal minder trek dan in de wintermaanden het geval is. Ons lichaam heeft bovendien ook minder nodig, omdat het ons niet warm hoeft te houden. Profiteer hiervan en eet kleinere porties!

6. Extra drinken – Wanneer het warm is, ga je (hopelijk) meer drinken om je lichaam gehydrateerd te houden. Kies voor een paar extra glazen water op een dag en je hebt meteen weer een stap naar die healthy lifestyle te pakken.

7. Genieten – Cliché holeeholee, maar probeer vooral te genieten van het lekkere weer en trek er veel op uit. De 80/20 regel gaat ook zeker in de zomer gewoon op en ijsjes smaken nooit zo lekker als op een warme zomerdag!

Header: Victoria Secret Swimwear 2016

Bezig met afvallen? Lees dan even dit artikel met de vijf grote fabels over afvallen.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more