Zo blijf ik fit tijdens mijn vakantie

Op dit moment zit ik met mijn bruine kop dit artikel te schrijven met een wijntje voor me. Ja, een wijntje ja! Het is vakantie en ik hou ervan om het leven te vieren en dat betekent dat hier af en toe een wijntje bij hoort (vind ik). Samen met mijn lieve vriend en twee andere vrienden ben ik vakantie aan het vieren op het zonnige Curacao. Zo fijn om de winter even te ontvluchten en de nodige dosis vitamine D aan te vullen. We logeren in het huis van mijn oom en tante die hier wonen en zelf een maand het land uit zijn. Absoluut geen straf om op hun luxe villa te passen šŸ˜‰

Het feit dat het vakantie is wil niet zeggen dat ik 2,5 week alleen maar op mijn luie reet ga liggen en sporten links laat liggen. Ik vind het heerlijk om op vakantie te blijven sporten, ook al zijn de temperaturen niet altijd even uitnodigend hiervoor. Het is hier elke dag 31 graden dus sporten doen we het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend. Meestal tussen 7 en 8 uur.

fit tijdens vakantie

Thuis volg ik de Bikini Body Guide van Kayla maar mijn sport buddy en ik hebben afgesproken dat we dit weer na de vakantie gaan oppakken. Hier stel ik dan mijn eigen circuit trainingen samen, ga ik hardlopen en neem ik verschillende workout video’s op voor Followfitgirls.com. Morgen gaan we de Christoffelberg beklimmen en dat schijnt ook al een aardige workout te zijn. Mijn beweging krijg ik hier dus wel! We passen ook op de hondjes van mijn oom en tante dus ik loop ook twee keer per dag even een rondje met deze schatjes. Dat doe ik thuis natuurlijk ook dus helemaal niet erg.

Wat ook fijn is, is dat we zelf kunnen koken. We ontbijten elke ochtend met brood, yoghurt met granola en/of een gekookt eitje en koken s’avonds ook regelmatig gezond.

De workout video’s die ik hier opneem zal ik na mijn vakantie gaan monteren en online zetten. Om jullie een beeld te geven van de circuit trainingen die we hier gezellig met z’n vieren rond het zwembad doen, hier een voorbeeld:

1. Ab bikes

We beginnen met een buikspieroefening waarbij we de schuine buikspieren trainen. Voor deze oefening ga je plat op de grond liggen en maak je fietsbewegingen met je benen terwijl je je armen achter je hoofd houdt. Wanneer je linkerknie richting de borst is ga je met je rechter elleboog naar deze knie en andersom. Herhaal deze oefening 20 keer.

2. Burpees + push ups

Ga door je knieƫn en spring in de plank positie met je handen en voeten op de grond (houd je rug recht). Maak een push up en spring met je voeten richting je handen. Vervolgens maak je een krachtige sprong in de lucht en deze oefening herhaal je 15 keer.

3. Squat + side leg raise

Maak een squat, sluit vervolgens je linkerbeen aan bij je rechterbeen en bren je rechterbeen naar de zijkant omhoog. Herhaal deze oefening aan de andere kant en in totaal doe je deze oefening 20 keer.

4. Ballet twist

Kom in de side plank positie staan met je rechterarm op de grond en breng je andere arm in de lucht. Vervolgens breng je deze arm onder je lichaam door en weer terug. Herhaal deze oefening 15 keer en doe dit vervolgens ook aan de andere kant.

5. Tricep dips

We hebben hier een stenen bankje staan wat zich perfect leent voor de tricep dips. Deze oefening herhalen we 20 keer.

Deze oefeningen voeren we allemaal 15 – 20 keer uit en het hele circuit doen we twee of drie keer (afhankelijk of we daarvoor ook al hebben hardgelopen).

En daarna is het tijd voor een heerlijke duik in het zwembad om vervolgens een lekker strandje op te zoeken;)

Ook een voorstander van fit tijdens vakantie? Tijdens mijn vakantie op Ibiza nam ik ook een aantal workout video’s op, waaronder deze full body workout:

https://youtu.be/bgV7nzIMAbY?list=PLrDbHAwJZoIMgdqWaDjFZtuhd8d6zwcci

Wil je meer van mijn vakantie op Curacao zien? Volg me ook op Instagram en Snapchat: @marlou_ff.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Veel mensen tellen calorieƫn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieƫn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more