Het is alweer veel te lang geleden dat er een eet- en sportdagboekje van mijn hand is verschenen. En daar gaan we wat aan doen, want ik heb afgelopen week weer eens bijgehouden wat ik zoal at op een dag en wat mijn sportactiviteiten waren.
Nu is het een soort van vakantie in mijn hoofd en dat uit zich dus ook in een wat feestelijke week wat eten betreft. Veel buiten de deur lunchen/dineren, vrienden opzoeken, avondjes uit en de sportschool weinig zien. Tussendoor werd er uiteraard ook nog gewoon gewerkt, don’t worry. Maar hé ook de vakantie in eigen land vieren hoort erbij en ik heb genieten nog altijd op 1 staan. Dat werd me na dit eetdagboekje ook wel weer even duidelijk.
Maandag
Ontbijt: Griekse yoghurt, appel, kaneel, lijnzaad en granola
Lunch: Twee speltbroodjes met plakje runder rookvlees, tomaat, komkommer, sla en avocado
Tussendoortje: Cappuccino met stukje pure chocolade
Diner: Gebakken aardappeltjes, broccoli en zelfgemaakte appelmoes
Sport: Uur Pilates
Dinsdag
Ontbijt: Speltbolletje met oude kaas
Lunch: Triangel broodje met spiegelei en sla + chocolade croissantje
Tussendoortje: Cappuccino
Diner: Ravioli met pesto, rucola en cherry tomaatjes + een glas witte wijn
Dagje strand dus lekker veel gewandeld en stappen gezet.
Woensdag
Ontbijt: Griekse yoghurt met lijnzaad, halve appel en granola
Lunch: Speltpannenkoek met fruit op terras bij Feel Good met Marlou
Diner: Lasagne met aubergine, champignons en cherry tomaatjes
Tussendoortjes: Twee cappuccino’s en mini kokosmakroontjes
Sport: Hardlopen, 6km
Donderdag
Ontbijt: Speltcracker met pindakaas en een cappuccino
Lunch: Homemade sandwich met runder rookvlees, avocado en sla
Tussendoortje: IJsje met twee bolletjes #yum
Diner: Volkorenpasta met aubergine, spinazie, rundergehakt, tomatenpuree en geitenkaas
Avondje op stap dus gedanst tot de zon op kwam, twee gin tonics gedronken en een kaassouflé gesnackt.
Vrijdag
Ontbijt/lunch: Griekse yoghurt met lijnzaad, appel en granola
Tussendoor: Speltcracker met geitenkaas, honing en walnoten
Avondeten: Lui Netflix avondje met de vriend dus Grieks laten bezorgen. Verschillende voorgerechtjes en een halve pita met kip.
Sport: Hardlopen, 6km
Zaterdag
Ontbijt: Speltbroodje met oude kaas, sla en avocado
Lunch: Terras met vriendin S. Een proeverij van verschillende voorgerechtjes; van zalm en tonijn tot garnalenkroketjes. En twee wijntjes.
Avondeten: Volgende terras met zus en zwager. We delen een grote tapasplank met frietjes en als toetje een cappuccino.
Wederom in de stad beland (oeps) dus weer aardig wat stappen en danspasjes gezet.
Zondag
RUSTDAG! Een ik-doe-vandaag-helemaal-niets-dag. Het regende ook zó hard dat ik zelfs de deur niet ben uitgegaan voor mijn geliefde zondagmiddag hardlooprondje. Wel nog de keuken ingedoken om een heerlijk choco bananenbroodje te maken in een taartvorm.
Ontbijt/lunch: Volkoren broodje met geitenkaas en een bakje magere yoghurt met rode bessen en granola.
Tussendoortje: Stuk bananenbrood
Avondeten: Kippensoep met een volkoren broodje en wat rauwkost.
Meer persoonlijk updates van mij? Volg mij ook op Instagram @ninaanouk.
Heel tof! 🙂
Klinkt allemaal erg lekker en aardig gezond! Ik drink geen alcohol, dus skip de drankjes. Maar ik mis wel fruit in jouw eetdagboekje – ik eet zeker 3 à 4 stuks per dag. Mis jij dat niet?
Ja daar heb je zeker gelijk in! Wil inderdaad proberen om in ieder geval 1 stuk fruit te nemen per dag, maar dat schiet er nog wel eens bij in. Ben meer een groenteliefhebber (en dat vind ik stiekem niet zo erg gezien de suikers in fruit).