Cycle 4 Plan: Fietsen voor meisjes in Zambia

Toen ik Cycle 4 Plan Zambia op Facebook voorbij zag komen wist ik meteen: daar wil ik bij zijn! Wat ga ik doen? Van 9 tot 20 november pak ik mijn fiets om 600 km in zes dagen te mountainbiken door de heuvels en over de savannes van Zambia. Tussen de zebra’s, gnoes, giraffen, olifanten, leeuwen en luipaarden door, langs de lokale bevolking, slapen onder de sterrenhemel. Dit doe ik om geld in te zamelen voor meisjes die vroegtijdig van school gehaald worden om te trouwen. Meisjes zoals jij en ik, voor wie alle kansen op een toekomst bij voorbaat al verkeken zijn. Op mijn reis bezoek ik de projecten van Plan, om met eigen ogen te zien wat er met het ingezamelde geld gebeurt. Symbolisch ’trappen’ we kindhuwelijken de wereld uit.

Cycle4Plan

Met andere woorden: een onvergetelijke fietsreis die het verschil maakt in het leven van vele meisjes, want elke deelnemer werft sponsorgeld voor projecten van Plan Nederland.

Mijn motivatie om mee te doen is vooral om iets te doen voor deze meisjes. Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes.

CycleforPlan-Facebook-post-02

En wij maken ons druk om een kilootje extra op de weegschaal, calorierestrictie, of zichtbare buikspieren. Dat zet je wel even aan het denken! Sinds ik de opleiding Functioneel Coachen bij Chivo heb gevolgd ben ik sowieso al steeds meer bezig met wat ik nu eigenlijk belangrijk vind in het leven. Eén van de doelen die ik mij heb gesteld is iets te betekenen voor een ander. Toen ik deze actie voorbij zag komen twijfelde ik dan ook eigenlijk geen seconde. Bij het zien van het op te halen sponsorbedrag van € 3.500,- moest ik best wel even slikken… maar ik kon het niet loslaten. De reis, het avontuur, maar vooral het verhaal van de meisjes. Meisjes net zoals ik, die op hun twaalfde van school gehaald worden om te trouwen. Zelf ben ik altijd met heel veel plezier naar school gegaan. Ik houd van leren en kan me niet voorstellen dat ik ooit stop met het leren van nieuwe dingen. Voor deze meisjes is zo’n toekomst bij voorbaat al uitgesloten. Om de simpele reden dat ze een meisje zijn. En toevallig in Zambia geboren zijn. Met zijn allen kunnen we deze meisjes helpen een betere toekomst op te bouwen, niet alleen voor henzelf, maar ook voor toekomstige generaties.

Voor mij genoeg redenen om in actie te komen! Hoe ik aan die € 3.500,- ga komen? Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee. Maar ik weet wel dat ik er keihard voor ga knokken. Want later wil ik geen spijt hebben van de dingen die ik niet gedaan heb toen ik nog de kans had. Nu heb ik de kans om iets te betekenen voor een ander. Dat is een uitdaging die ik graag aanga. Dus pak ik van 9 tot 20 november mijn fiets om kindhuwelijken letterlijk de wereld uit te trappen.

13087448_965639166887272_41178489425159333_n

Inmiddels ben ik natuurlijk al begonnen met trainen. Mijn vorderingen zal ik hier ook met jullie delen! Daarnaast zou ik het echt tof vinden als jullie mij ook met een kleine bijdrage willen sponsoren. Klik hier voor meer informatie.

Volgen jullie mijn voorbereidingen?

Liefs, Ursula

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more