Zo maak je sporten leuker voor jezelf

Wat vind je van het idee om sporten leuker te maken voor jezelf? Voor veel meiden kan sporten echt een crime zijn, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. We maken er zo vaak een ‘te groot’ ding van, gaan sporten met een niet helpende intentie, of we maken de stap te groot voor onszelf. Ik heb drie tips voor je om sporten leuker te maken voor jezelf.

You love it or…

Voor mij is dat bijvoorbeeld hardlopen. Ik heb dan het idee om weer te gaan hardlopen en dat dan meteen 3 keer in de week in te plannen. En ook nu zit ik hier weer mee. Een tijdje geleden ben ik weer begonnen, o.a. om aan mijn uithoudingsvermogen te werken, maar ik vind het heel lastig om dit regelmatig te doen. Want dat is uiteindelijk vaak de key tot success: regelmaat. Dan zul je ook resultaten zien, in mijn geval in mijn uithoudingsvermogen en voor iemand anders misschien in de vorm van je lichaam. Dus wat nu?

3 x Zo maak je sporten leuker voor jezelf

Tip 1: Begin klein

Begin eerst eens met iets kleins. Bijvoorbeeld dat je met jezelf afspreekt om 1 keer in de week te gaan hardlopen. Iedereen heeft wel 1 keer in de week een half uurtje over om te gaan hardlopen, dus dit doel kan je zeker halen. Je zult dan al snel genoeg merken dat je zin hebt om meer te gaan lopen, waardoor je soms 2, 3 of zelfs 4 keer in de week lekker aan het rennen bent. En is het een keer een weekje maar 1 keer? Don’t worry, je resultaten worden dan echt niet opeens helemaal te niet gedaan. Wil je overigens meer weten over hardlopen, check dan vooral ons hardloop archief of bekijk onze Running Guide.

outdoor sport

Tip 2: Sta stil bij waarom je wilt sporten?

Heb je jezelf deze vraag weleens gesteld: “Waarom sport ik?” Als je dit alleen doet om af te vallen of een six-pack te krijgen, dan kan ik je nu al vertellen: de kans dat je het gaat volhouden is niet zo groot. Dus kijk eens verder, wat is de echte reden van binnenuit dat je sport? Voor mij is het omdat ik voltige zo ontzettend leuk vind om te doen. Het gevoel dat het me geeft als ik op een paard sta of als ik die handstand hit. En de trainingen eromheen, die ik meestal minder leuk vind, doe ik omdat het me bij de voltige helpt en omdat ik me er ontzettend goed door voel. Ik sport omdat ik goed voor mezelf wil zorgen, voor mijn lichaam. En dat kan in de hoeveelheid die je zelf wilt, daar ben je volkomen vrij in. Dus vraag jezelf eens: waarom sport ik en wat voor gevoel geeft dat me? Ik ben heel benieuwd naar je antwoord!

sporten leuker maken

Tip 3: Zorg voor variatie

Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk houd voor jezelf. Merk je dat elke keer dezelfde afstand of tijd rennen saai begint te worden? Pobeer daar dan eens mee te spelen. Je kan er een HIIT training van maken, waarbij je afwisselt tussen een halve minuut sprinten en een halve minuut rustig lopen. Of je kan mooie routes uitzoeken waardoor je telkens weer een nieuw stukje omgeving ontdekt. Ook kan het helpen om een doel voor jezelf te zetten: een hardloopevenement of een bepaalde afstand die je wilt gaan halen.

Of probeer iets nieuws!

En als allerlaatste wil ik je graag aanmoedigen om nieuwe sporten uit te proberen. Niet alleen is dit super leuk, maar ook is het goed voor je lichaam om af en toe iets heel anders te doen. En een beetje uit je comfort zone gaan, is soms heel spannend. Maar (trust me) kan je zulke gave dingen opleveren. Dus just do it!

Hoe zorg jij dat je het sporten leuk houd voor jezelf?

Liefs Marlou

Is buiten de deur sporten een drempel voor je? Sport dan lekker thuis met het online programma Hello New You vol leuke workouts met je sportbuddy Marlou!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more