Zo gaan wij sportief het nieuwe jaar in!

YES, wij hebben zin in 2019! En weet je waarom? Omdat wij onszelf een nieuw en/of uitdagend sportief doel gesteld hebben. Dit geldt voor alle Followfitgirls, maar in het bijzonder voor Bianca, Nienke, Lianne en Berber. Zij zijn namelijk uitgedaagd door Decathlon Nederland om in 2019 zoveel mogelijk nieuwe sporten uit te proberen of een mooi sportief doel te formuleren. Laat je inspireren en ga ook sportief het nieuwe jaar in. Doe je mee?

Stop met voornemen, doe het gewoon!

Elk jaar rond deze tijd beginnen veel mensen vol goede moed aan een mooi rijtje voornemens. Een veel voorkomend voornemen is bijvoorbeeld “Ik wil (meer) gaan sporten”. Klinkt hartstikke mooi natuurlijk, toch verdwijnt dit voornemen vaak in no time als sneeuw voor de zon. Wij nemen ons niet iets voor, wij doen het gewoon! Bianca, Nienke, Lianne en Berber gaan dit jaar een nieuwe sporten uitproberen of leggen zichzelf een sportief doel op. Jezelf op sportief gebied een doel stellen of jezelf uitdagen is niet alleen goed voor je gezondheid, het geeft je zelfvertrouwen ook een enorme boost!

Zo gaan wij sportief het nieuwe jaar in

Fitgirl Bianca: In en uit m’n comfortzone

sportief het nieuwe jaar in bianca

Hoe ik sportief 2019 in ga? Al een aantal jaren ben ik zo’n 3 tot 4 x in de week in de sportschool te vinden. Cardio en krachttraining, daar ligt mijn passie! Heerlijk vind ik het om mijn hoofd te legen en mijn energie kwijt te kunnen in het krachthonk. Yep, ik sta tussen alle gespierde mannen 😉 Dit jaar blijf ik ik dit doen omdat ik er heel veel voldoening uit haal. Een doel voor jezelf stellen, geeft je echt meer motivatie! Mijn doel is; stabiel blijven zoals ik nu ben. Cardio en krachttraining zijn wel volledig in mijn comfortzone. Vorig jaar ben ik een paar keer uit mijn comfortzone gegaan (weet je dit nog?!), super leuk vond ik dit, dus ook dit jaar sta ik weer open voor nieuwe uitdagingen. Ik heb zin in een sportief jaar, jij ook?

Fitgirl Lianne: Jump out of de sportschool

sportief het nieuwe jaar in lianne

Net als voor Bianca geldt, is krachttraining ook helemaal mijn ding. Ik krijg er energie van, voel me een power woman en ik word er gewoon blij van. Dit blijf ik zeker doen, toch vind ik het tijd om m’n sportieve horizon te verbreden. Tja, waarom blijf ik niet gewoon nieuwe sporten uitproberen? Tijd om op zoek te gaan naar nieuwe sportactiviteiten! En die heb ik gevonden: trampoline fitness en ApenkooiGym. Ik heb er zin in, en ik weet nu al zeker: dit smaakt naar meer nieuwe sporten ontdekken!

Fitgirl Berber: Sierlijk leren paaldansen

nieuwe sport paaldansen
Vorig jaar heb ik veel nieuwe sporten uitgeprobeerd: kickboksen, yoga, pilates, mountainbiken en fitnessen. Welke sport ik in 2019 wil uitproberen? PAALDANSEN! Deze (top)sport, want ja dat is het echt, wordt vaak gekoppeld aan strippers, maar het is veel meer dan ‘sexy dansen’. Er is ontzettend veel kracht voor nodig om het sierlijk te laten lijken, en je hangt vaak in onmogelijke houdingen aan je armen en benen. Nou probeer dat er maar eens vloeiend uit te laten zien. Kracht in mijn benen heb ik zeker, maar die kippenkracht in mijn armen… Ik denk dat een nijlpaard zelfs meer sierlijk in een paal hangt dan ik! Ik houd jullie op de hoogte hoe het gaat, fail video’s included!

Fitness of fietsen? Kies de juiste kleding!

Om het optimale uit je sportprestaties te halen speelt, naast een gezonde dosis motivatie en het goed uitvoeren van de oefening, ook je kleding een rol. Je moet je er natuurlijk vooral fijn in voelen maar ook het type materiaal is belangrijk. Als Nienke bijvoorbeeld in een sportshirt helemaal verkleumd op de fiets zit en Bianca in een dikke ski-jack in de sportschool staat te trainen… Je snapt vast wel wat we bedoelen. Bij sportief het nieuwe jaar ingaan, daar hoort natuurlijk ook een nieuwe sportoutfit. Wat jij? Wij hebben al heerlijk geshopt bij Decathlon. Nieuwsgierig naar de nieuwe aanwinsten? Stay tuned! Doe dat sowieso maar, want wie weet hebben we nog een leuke wincatie voor je in petto….

outfit decathlon

Zouden de Followfitgirls deze items bij Decathlon geshopt hebben…

Nu je weet hoe wij sportief heb nieuwe jaar in gaan, zijn we super benieuwd naar jouw sportieve plannen voor 2019. Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Liefs het Followfitgirls-team

Dit is een gesponsorde blogpost

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more