Zelf een trainingsschema maken kan lastig zijn. Soms ken je gewoon niet zoveel oefeningen of heb je te weinig inspiratie. En de standaardschema’s die je op internet vindt ben je ook wel een keer zat. Dan biedt de website Jefit.com met bijbehorende app wellicht een uitkomst.

Wat is Jefit.com?
Jefit.com is een website met bijbehorende app waarmee je zelf je trainingsschema kunt maken. Dit doe je aan de hand van gepersonaliseerde trainingsschema’s. Daarnaast houd je jouw resultaten en records bij. Aan de hand hiervan kan je jouw eigen training analyseren en verbeteren. Dit kun je zowel doen op je computer als op je mobiele telefoon. Door een account te maken kan alles gesynchroniseerd worden en kan jij waar en wanneer je maar wilt inloggen. En het mooie is, er is een gratis versie beschikbaar!

De trainingsschema’s
Met Jefit.com kan je jouw eigen schema maken. Er is een overzicht van verschillende oefeningen beschikbaar. De oefeningen zijn gesorteerd per spiergroep. Als je op deze spiergroep klikt zie je allerlei verschillende oefeningen. Per oefening wordt aangegeven welke hoofdspiergroep je traint, maar ook welke kleinere of andere spieren je meeneemt. Ook zit er een afbeelding bij zodat je precies weet hoe de uitvoering in zijn werk gaat.

jefit.com-3

Op deze manier kun je nieuwe oefeningen leren kennen en je eigen schema samenstellen. Stel je bent op zoek naar een schema waarmee je je bovenlichaam traint, klik je op de spiergroepen die je wilt trainen en kies je een paar oefeningen uit.

Je denkt nu na wat je wilt trainen, weet welke oefeningen je daarvoor kunt doen en welke spiergroepen er precies worden aangepakt met deze oefeningen.

Geen inspiratie of zin om zelf een trainingsschema te maken? Dan is er een ruime keuze aan verschillende schema’s. Deze zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zoals beginner, medium en gevorderd. Maar je kunt ook kiezen uit speciale routines die zich richten op bulken en cutten. En als daar nog niks voor je tussen zit stellen andere mensen via de community hun schema’s beschikbaar.

Het bijhouden van resultaten en doelen
Als je een account hebt aangemaakt kun je je doelen invoeren en je resultaten bijhouden. Zo kun je niet alleen invullen hoe lang je bent en hoeveel je weegt, maar ook hoeveel omvang je borst, benen, armen en buik hebben.

jefit.com-2

Ik zelf vind dit ideaal. Ik geef namelijk niks om gewicht, als ik maar zie dat ik strakker wordt en merk dat mijn omvang in centimeters veranderd.

Het mooie is dat je voor elk deel van je lichaam een apart doel kan stellen. Want wellicht wil je in de omvang van je billen en biceps wel toenemen, terwijl je wilt dat de omvang van je buik moet afnemen. En nu kan je jouw resultaat per spiergroep en apart doel bijhouden.

Naast het stellen van je lichaamsdoelen kun je trainingsdoelen opstellen. Net het maken of kiezen van een schema kun je deze bijhouden. Zo kun je aangeven hoeveel sets je wilt trainen, hoeveel herhalingen je wilt maken en hoeveel kilo je wilt gebruiken. Je geeft aan wat je huidige gewicht is en wat je streefgewicht is waar je na een aantal weken op wilt zitten. De trainingsduur kun je dus ook instellen. Als je wilt kun je elke week of maand een rapportage van je resultaten naar je toe laten mailen.

jefit.com-1

Verder kun je foto’s uploaden. Deze foto’s kun je uiteraard op prive zetten zodat niemand anders ze kan zien. Maar dit is een goede manier om je resultaten echt bij te houden. Want doordat je jezelf elke dag in de spiegel ziet kun je jouw progressie wel eens over het hoofd zien. Foto’s zijn een mooie graadmeter en liegen nooit.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook net ben begonnen met deze app en nog lang niet alles heb ingesteld en goed gebruik. Dus ook voor mij is nog zoeken welke mogelijkheden er precies allemaal zijn. Maar toch wou ik dit alvast met jullie delen. Hopelijk zie ik jullie na een tijdje allemaal terug als vriend op de app en kunnen we onze progressie met elkaar delen! Je kunt me vinden onder nunamsterdam.

Liefs, Manon

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van Jefit.com uit mijn persoonlijke profiel.