Fitness & Yoga: De perfecte combi

Strength vs Stretch, oftewel fitness & yoga. Voor mij de perfecte combinatie om me fijn en fit te voelen. Een jaar geleden was ik alleen maar bezig met fitness en bootcamp om zo in shape te blijven. Maar daarbij had ik veel last van spierpijn en merkte ik dat ik ondanks het na-stretchen toch stijver werd in mā€™n rug en hamstrings. Als je stijf bent, heb je ook sneller last van blessures als je bijvoorbeeld een onverwachte beweging maakt. Yoga zorgt ervoor dat je spieren rustig gerekt worden, waardoor je stijfheid verdwijnt. Het helpt je spieren te herstellen na een intensieve training en het ontspant je hele lichaam. De perfecte combi dus, ik ben fan!

Ben je nog niet overtuigd? Alle voordelen staan hieronder:

1. Sterkere spieren

Veel vormen van yoga zijn een goede full body workout, waarbij je dus je hele lichaam traint. (Bijvoorbeeld Vinyasa, Bikram, Hatha Yoga)

2. Betere ademhaling

Je leert tijdens yoga je ademhaling beter te gebruiken. Je linkt iedere ademhaling aan een beweging. Dit komt ook weer van pas bij andere workouts waarbij je spieren voldoende zuurstof krijgen zodat je minder snel verzuurt. Zorg ervoor dat je ademhaling niet stokt bij krachttraining maar gebruik het juist. Hierdoor zal je merken dat je meer aan kunt.

3. Meer flexibiliteit

Door het lang aanhouden van verschillende poses merk je al snel dat je leniger wordt. Doordat je rekt komt er een diepe doorbloeding in je spieren op gang. Dit zorgt voor een actief herstel en ben je zo weer fit voor een nieuwe training.

4. Geen stress

Tijdens de yoga word je even uit je dagelijkse leven gehaald. Zo denk je niet aan alle dingen die je nog moet doen of bezig houden. Na een uurtje yoga heb je alles los kunnen laten en ben je weer helemaal zen!

Yoga is tegenwoordig helemaal hip dus je kunt vast bij jou in de buurt een goede school vinden. Bijna overal kun je een gratis proefles doen. Wil je even helemaal ontspannen en het maximale uit je training halen..? Give it a try fitgirls!

fitness & yoga

Zo leuk! Voor Shape magazine deed ik deze fotoshoot in Kaapstad. Kwamen mij yoga skills weer goed van pas šŸ™‚

 

yoga just do it

 

 

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Veel mensen tellen calorieƫn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieƫn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more