De vakantieperiode is aangebroken en misschien heb jij wel een heerlijke vakantie op de planning staan. Op de redactie kregen we veel vragen binnen over fit blijven tijdens je vakantie. In deze blog geeft fitgirl Urusla 6 tips om fit te blijven tijdens je vakantie. Zelf heb ik afgelopen vakanties de tijd genomen om ook af en toe een korte maar krachtige workout te doen. Daarnaast ging ik lekker hardlopen samen met mijn vriend en zo kon ik ’s avonds zonder schuldgevoel genieten van heerlijke tapas en het bijbehorende wijntje. In deze blog deel ik 5 X een workout voor tijdens je vakantie.

Vakantie workouts

In deze blog deel ik vijf workout video’s die je prima kunt doen tijdens je vakantie. Het voordeel van deze workouts is dat je geen gewichten oid nodig hebt. Een matje is handig maar mocht je dit niet hebben dan kun je ook een handdoek gebruiken. De video’s duren max 15 minuten dus tijd is geen excuus! Je kunt ze op je hotelkamer doen maar ook lekker buiten. Succes!

1. 9  Minutes Beach Body workout

De eerste workout is een 9 minuten durende full body workoutmet wat extra buikspieroefeningen. Een ideale workout waarin je in korte tijd het zweet goed los krijgt! Je hebt geen attributen nodig, alleen een matje (of handdoek) en water om tussendoor te drinken. Ik begin direct met de workout maar raad je aan om vooraf even een warming up te doen door je spieren te stretchen (zie deze video). Doe je mee?

 

https://youtu.be/bgV7nzIMAbY?list=PLrDbHAwJZoIMgdqWaDjFZtuhd8d6zwcci

2. 14 Minutes Full Body workout

Dit is een full body workout waar dus verschillende spiergroepen aan bod komen: benen, billen, buik en armen. Zoals je kunt zien was het lekker warm en had ik het zweet goed los. Er zitten ook een aantal cardio oefeningen in dus ik denk dat je ook zonder het brandende zonnetje lekker gaat zweten en calorietjes gaat verbranden.

https://youtu.be/qAous4Ze0Ds?list=PLrDbHAwJZoIMgdqWaDjFZtuhd8d6zwcci

3. Tigh Gap Workout

We kregen een aantal vragen over de befaamde thigh gap. Een tijdje geleden las je hier heel veel over op internet. Het gaat om het stukje aan de bovenkant van je benen, oftewel je dijbenen. Veel meiden storen zich aan het feit dat dit tegen elkaar aankomt als ze met hun benen naast elkaar staan. Nu zijn er ook veel gephotoshopte foto’s van modellen waarop het lijkt alsof ze helemaal geen vet hebben op dit plekje maar dat is volgens mij haast onmogelijk. Bij mij zelf zit hier ook niet echt een grote opening maar het is ook niet zo dat mijn dijbenen tegen elkaar aan schuren.

We kregen hier vragen over omdat sommige meiden hier echt last van hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld last van hete feit dat hun broek op deze plek snel slijt doordat het steeds tegen elkaar aan schuurt. Dit bracht mij op het idee om speciaal voor deze probleemzone een workout samen te stellen!

https://youtu.be/qyTYGGR_LME?list=PLrDbHAwJZoIMgdqWaDjFZtuhd8d6zwcci

4. Buikspieren workout

Dit is een korte, maar krachtige buikspieren workout. Je hebt geen tools nodig, alleen een matje is wel prettig en natuurlijk wat water om tussendoor te drinken. Deze workout is ideaal als extra toevoeging aan een andere workout, als je nog even lekker je abs wilt trainen. Heb je weinig tijd maar wil je nog wel even een snelle workout? Dan is deze video ook perfect!

https://youtu.be/RHxoKz_ULk0?list=PLrDbHAwJZoIMgdqWaDjFZtuhd8d6zwcci

5. Benen en billen workout in 12 minuten

En last but not least deel ik deze heerlijke billen en benen workout. Het kost slechts 12 minuten maar je voelt je spieren wel lekker branden. Good luck!

Laat je even weten wat jouw favoriete workout voor tijdens je vakantie was? Ik ben heel benieuwd! En vergeet je niet te abonneren op ons Youtube kanaal voor meer video’s.

PS. Volg ons ook op Instagram @followfitgirls_com en Snapchat: @fitgirlsnl

Lees ook: Mijn vakantie workout + eetschema