Handige hardloop tips voor beginners

Vandaag hebben we een aantal hardloop tips voor beginners. Heb jij als voornemen voor 2015 om te gaan hardlopen maar vind je dit toch best lastig? Lees snel verder!

1. Koop de perfecte sportschoenen.
Iedereen heeft andere voeten, waardoor het uiterst belangrijk is om de juiste sportschoenen te kopen. Ze mogen dan wel niet heel goedkoop zijn, maar daar tegenover staat dat je geen sportschool kosten hebt. Ga naar een sportwinkel waar jij bekend bent en laat je goed adviseren. Het online kopen van sportschoenen is dan ook niet heel erg aan te raden.

2. Maak een schema.
Omdat je lichaam als beginner nog niet heel veel gewend is, is het verstandig om een schema op te stellen waarmee je langzaam je conditie opbouwt. Hoe je aan zo’n schema komt? Het internet staat er vol mee, dus even googelen en je hebt er één.

3. Stel een doel op.
Het is belangrijk om voor jezelf een doel vast te stellen, bijvoorbeeld ik wil 15 minuten kunnen hardlopen. Sommige mensen hebben een grotere uitdaging nodig, bijvoorbeeld 5 kilometer hardlopen of aan een marathon meedoen. Denk er wel aan dat je een doel opstelt welke haalbaar is, anders word je alleen maar teleurgesteld. Het zal je een goed gevoel geven wanneer je dit doel hebt behaald en daarna kan je een stap verder gaan.

4. Begin altijd met een warming-up.
Om de kans op blessures en spierpijn te verkleinen is het belangrijk om altijd te beginnen met een  goeie warming-up. Loop niet te hard van stapel, maar begin met bijvoorbeeld 5 minuten lopen of stretch oefeningen. Ook op het internet vind je super veel inspiratie voor verschillende soorten warming-ups.

5. Blijf goed ademen.
Je zal wel denken: natuurlijk blijf ik ademen! Maar het gaat juist om de manier waarop je ademt. Dit is erg belangrijk tijdens het hard lopen. Je moet constant langzaam door je neus inademen en door je mond uitademen. Hierdoor zul je veel meer zuurstof binnen krijgen, wat je als beginneling vooral hard nodig hebt.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more