In juli deelde ik het recept van mijn favoriete zondagochtend ontbijt in de lente/zomer. Op zondagochtend maak ik altijd een iets bewerkelijker ontbijt. Per seizoen heb ik een aantal favorieten, waar ik dan iedere week weer een andere variatie van uitprobeer. Ben je benieuwd wat mijn favoriete winters ontbijt recept is? Warme havermoutpap met banaan!
De voordelen van havermout
- Omdat havermout veel vezels bevalt, heb je sneller een vol gevoel. Dit volle gevoel houd je ook vrij lang, wat voorkomt dat je na je ontbijt weer snel trek krijgt.
- De aanwezige koolhydraten in havermout worden langzaam door je lichaam opgenomen. Een groot voordeel hiervan is dat je voor een langere periode een regelmatige bron van energie hebt. Gevolg is dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft.
Havermout zorgt lang voor een vol gevoel.
Eindeloos variëren met warme havermoutpap
Je kunt eindeloos variëren met warme havermoutpap. De basis van het ontbijt kun je alleen met havermout en melk maken. Wil je de havermoutpap iets voedzamer maken, voeg dan een geprakte banaan toe. Ook is het lekker om tijdens het opwarmen van de pap wat kruiden, bijvoorbeeld speculaaskruiden of kaneel, toe te voegen. In principe kun je er alles in doen wat jij lekker vindt! Zelf maak ik de warme havermoutpap ook regelmatig met stukjes appel en rozijnen. Als toppings kun je er op doen wat jij lekker vindt, het is jouw feestje! Bijvoorbeeld vers fruit, kokosrasp, granola, notenpasta of stukjes pure chocola.
Recept warme havermoutpap met banaan
Dit ontbijt recept is een van mijn favoriete ontbijtjes in de winter, heerlijk!
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
Voor de warme havermoutpap:
- 80 gram havermout
- 2 bananen
- 400 ml melk (soort melk naar eigen keuze)
Voor de toppings:
- Vers fruit
- Noten
- Rozijnen
Zo maak je de warme havermoutpap:
- Doe de havermout en de melk in een pannetje.
- Prak de bananen fijn en voeg deze toe aan de havermout en de melk.
- Warm de havermoutpap langzaam op tot het begint te pruttelen. Blijf regelmatig roeren zodat het niet aanbakt in het pannetje.
- Zodra de melk goed ingedikt en warm is kun je bijna genieten van je winters ontbijt…
- Doe de warme havermoutpap in een kom en maak af met de toppings.
Eet smakelijk!
Mijn warme havermoutpap met als toppings blauwe bessen, aardbeien, ongezouten noten en rozijnen.
Nog meer variaties voor dit winters ontbijt?
Dit is mijn favoriete ontbijt in de winter, maar zoals ik al aangaf kun je eindeloos variëren. Vind je het leuk als ik nog meer warme havermoutpap recepten deel? Laat dan een reactie achter onder deze blog!
Veel liefs,
Bianca
Hoe blijf je fit in de wintermaanden? Belangrijke vitamines voor de winter