What I eat in a day – tijdens mijn lean bulk

Het is tijd voor een lean bulk! Zoals jullie weten volgde ik onlangs voor een tweede keer een PSMF – voeding en trainingsplan. Zoals ik aangaf kun je zo’n plan niet langer dan +/- 3 weken achter elkaar volgen, daarom heb ik met mijn coach besloten om te starten met een lean bulk. Bij een lean bulk eet je zo’n 200/300 kcal boven onderhoud, waardoor je aankomt. Als je dat op deze manier doet en blijft trainen dan is het de bedoeling dat je spieren kweekt. Ik bouw dus rustig aan de vol- en hardheid van mijn spieren. Ik ben benieuwd!

Dit wil ik nog even kwijt

Een plan wat de spreekwoordelijke tongen nogal heeft los gemaakt, maar wat voor mij goed heeft gewerkt. Sommige mensen schrokken van mijn foto waarop een deel van mijn ribben zichtbaar was, iets wat ik zelf ook niet per se mooi vind, helaas kun je vetverlies niet plannen en gaat het vaak eerst weg op plekken waar het niet nodig is. Bij mij is dit vooral rond mijn ribben en borsten en bij een ander juist weer bij de benen en billen. Helaas is plaatselijk vet verliezen niet mogelijk, wel kun je met sport en voeding bepaalde ‘receptoren’ in het lichaam aanspreken. Tijdens mijn laatste PSMF hebben wij (mijn coach en ik) dan ook vooral ingezet op de de billen en benen en dit heeft zeer zeker geholpen, dus we zijn op de goede weg.

What I eat in a day: tijdens mijn lean bulk

Vandaag is het dinsdag en geef ik jullie een kijkje in wat ik zoal eet gedurende dag. Tijdens dit lean bulk plan wisselen high en low carb dagen zich af. Vandaag is een high carb dag aangezien ik eind van de dag de sportschool in duik. Op rustdagen zet ik een low carb dag in.

Wij als Follow Fitgirls blijven het zeggen, neem onze eetschema’s niet klakkeloos over, maar laat je er door inspireren. Wat voor ons werkt, kan op jou een heel ander effect hebben.

Ontbijt

Ik ontbijt rond 7.20 uur voordat ik om 7.30 uur in de auto spring om naar mijn werk te gaan. Tijdens mijn ontbijt eet ik 100 gram rood fruit met 35 gram Quaker -havermout museli noten-, dit at ik voorheen nooit maar is echt super lekker!

What I eat in a day - ontbijt

Tussendoor +/- 10 uur

Rond 10 uur eet ik 2 Wasa volkoren crackers met een plakje light life kaas. Zoals je misschien weet eet ik geen vlees en vis, daarom zie je dit ook nooit in mijn eetdagboekjes terugkomen.

Lunch +/- 13 uur

In mijn lunch heb ik niet zo veel trek, dit komt denk ik door het tussendoortje van 10 uur en wellicht ook door wat ik ‘moet’ eten. Ik ben gek op rijstwafels en deze staan ook op het menu, helaas is het beleg hummus en daar ben ik geen fan van. Toch eet ik netjes 3 rijstwafels met humus waar ik lekker veel tomaat op doe, zodat ik de smaak van de hummus minder goed proef. Na de lunch neem ik snel kauwgom, zodat de smaak van de hummus snel verdwijnt.

What I eat in a day - rijstwafel

Tussendoor +/- 15 uur

Dit tussendoortje is wel een moment waar ik naar uit kijk, want het is tijd voor mijn protein cupje! Ik ben echt gek op deze ‘kwarkjes’ van Melkunie, ze smaken als Danoontjes, wie wil dat nou niet? Naast de protein eet ik een appel.

Snack +/- 16.30 uur

Op een tijdstip naar keuze mag ik 50 gram witte druiven toevoegen. Vandaag eet ik deze in de auto onderweg naar de sportschool. Druiven zorgen voor een beter doorbloeding van alpha 2, dit is hard vet. Klinkt niet zo charmant, maar hard vet is waar ik op bepaalde plekken (zoals de achterkant van mijn bovenbenen) last van heb.

Druiven zorgen voor een beter doorbloeding van alpha 2, dit is hard vet.

What I eat in a day - druif

Diner +/- 19 uur

Vanavond staat er een wat saai diner op het menu. Aangezien mijn vriend en ik laat thuis zijn van het sporten heb ik geen zin om mij uit te sloven in de keuken. Daarom wordt het bloemkool (200-400 gram) met 30 gram (ongekookt afgewogen) rijst en een sojaburger met hiernaast 15 gram ketchup.

Avondsnack +/- 21 uur

Weer een momentje waar ik naar uit kijk, ik ben dol op kwarkproducten en laat dit nu net op de planning staan. Ik eet 200 gram Kvarg met 2 kiwi’s.

Drinken

Natuurlijk drink ik ook, maar dit benoem ik nooit bij mijn eten. Gedurende dag drink ik veel groene thee (op mijn werk wel ruim 3 liter). Tijdens het sporten drink ik water met 5 gram BCAA’s en na het sporten drink ik nog een eiwitshake (eiwitten gemengd met water).

Conclusie

Vandaag was weer een dagje waar ik netjes volgens mijn lean bulk voedingsschema heb gegeten. Al heb ik eigenlijk nooit een dag dat ik niet mijn schema volg, ook cheatmeals plan ik volgens de richtlijnen van mijn coach in. Ik heb veel eet momenten, vind ik zelf, en de hoeveelheid is voor mij soms best groot. Ik ben geen grote eter, waardoor met name het avondeten voor mij wel een opgave is, maar alles voor de spiertjes 😉 !

Liefs,
Laura

Wil jij wat nieuws proberen? Misschien is intermittent fasting iets voor jou. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more