What I eat in a day – Plant based en Intermittent Fasting eetdagboek

Plant based eten, wat eet je dan zoal? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Voor velen is het een ver-van-hun-bed-show. Want, wat blijft er over wanneer je alle dierlijke producten schrapt en ook (bijna) geen bewerkt voedsel eet? Tijd voor een plant based en Intermittent Fasting eetdagboek!

Plant based en Intermittent Fasting eetdagboek

Ik vast minimaal 16 uur per dag. Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken, vast ik het grootste gedeelte wanneer ik slaap. Vanaf ’s avonds 8 uur eet ik niets meer. Ik start de volgende dag om 12 uur weer met eten.

06:30 uur Het eerst wat ik in de ochtend doe, is  een kop warm water drinken met het sap van een halve citroen, een stukje gember en een vers muntblaadje. Een kickstart voor mijn metabolisme.

7:00 uur Ik zorg dat ik ‘s ochtends direct veel water drink. Eerste fles van 500 ml is genuttigd. Ik maak ook direct een nieuwe fles water klaar, zodat ik voor 09:00 uur een liter binnen heb. Ik drink gemiddeld  zo’n 2,5 liter water op een dag. Thee en koffie is hierin niet meegerekend.

Green Smoothie

12:00/12.30 uur Tijd voor een groene smoothie. Ingrediënten: 2 volle handen spinazie, peterselie, cayennepeper, citroensap, ongeveer 2 tot 3 gram verse gember

14.30 uur Lunchtime! Ik maak voor tussen de middag altijd een grote salade, waar ik zo’n beetje de hele middag op kan teren. De basis van mijn salade bestaat uit 100 gram spinazie, 30 gram veldsla, 30 gram houmous (als dressing), 2 grote tomaten, komkommer en augurken.  Toevoegingen: olijven, ui (rauw), cranberry’s, rozijnen, druiven, noten of een appel met kaneel (ook heel lekker warm door een salade!).

Tip: wanneer ik zelfgemaakte rodekool heb gemaakt, vang ik het sap op om als extra dressing te gebruiken voor mijn salades. Ik kan je verzekeren: heel erg smaakvol.

Eetdagboek plant-based

Havermout Heaven

16.15/16.30 uur Nu komt het favoriete onderdeel van mijn dag. Mijn havermoutje.

 • 30 gram havermout
 • 3 gram rauwe cacaopoeder
 • 1 gram speculaaskruiden
 • heet water (circa 100 ml)> even in de magnetron zodat de havermout het water opzuigt.
  1 of 2 bananen met kaneel
 • Toevoeging: kokosvlokken / pure chocolade, minimaal 70%/ 100% pindakaas (15gr)

Vaak als ik in de auto terug naar huis ga vanuit werk, krijg ik trek. Ik heb daarom altijd fruit bij me: bananen, mandarijnen of druiven.

18:00 uur Na werk plof ik samen met mijn Chihuahua Noeska op de bank en verorber ik ongeveer 7 dadels met een kop thee. Dadels zijn mijn gezonde snoepvervangers. Let wel op wanneer je dadels koopt dat ze niet gezoet zijn. Veel dadels in de supermarkt hebben een suikerlaagje waardoor ze niet zo gezond meer zijn. Ik haal zelf dadels bij de lokale Souk in Groningen. Je kunt ongezoete dadels ook bestellen via internet.

19:30 uur Tijd voor avondeten. Vandaag heb ik een curry gemaakt met aubergine, sperziebonen, tomaat, ui, knoflook, pompoen uit de oven, kokosmelk en currykruiden.

Eetdagboek plant-based

Voordat ik naar bed ga, maak ik vaak een Latte Chai van Sojamelk. Hier wordt ik altijd een beetje rozig van. Werkt goed voor een soepel begin van de nachtrust;)

Dit is mijn plant based eetdagboek van een doordeweekse dag. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt.
Sinds ik ben begonnen met plant based eten in combinatie met intermittent fasten, voel ik me super fit. Wil je hier meer over weten? Eerder legde ik uit wat de voordelen zijn!

Eet jij ook plant based? Laat me dan weten wat jij allemaal eet op een dag. Ik ben altijd opzoek naar inspiratie.

Liefs,

Ageeth

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more