What I eat in a day: Eetdagboek van Australië

Alert, alert, eetdagboek van Australië! Na vier weken in Bali te hebben gezeten, was het tijd voor 4 weken Perth! Wat ik hier heb gegeten is weer zo anders dan op Bali, dat ik het leuk vond om jullie hierin mee te nemen.

Eetdagboek van Australië

Jullie zijn niet de enigen die ik meeneem, ik sjouw heel wat af 😉

Even korte update

Het begin van ons avontuur verloopt iets anders dan we hadden gepland door onze werkvisa voor Australië. Hierdoor zitten we, na 4 weken Perth, weer in Bali. Nog eventjes, want vanaf half oktober zitten we weer in Perth. Zowel in Perth als in Bali heb ik veel hardgelopen. Eerder schreef ik ook over hardlopen op Bali en ik heb zelfs een mooie route uitgestippeld, mocht je plannen hebben om in Ubud te gaan hardlopen. Ook heb ik veel gewandeld!

Eetdagboek van Australië

Australië & werken

De vier weken die wij in Australië zaten, zaten we in een hotel. Drie daarvan waren in een hotel in de buurt van Bas zijn werk. De laatste week moesten we verkassen naar een ander hotel. Dit was geen straf, want het bleek een super cool hotel te zijn. Dus mocht je nog plannen hebben om naar Perth te gaan dan is dit Tribe Hotel een aanrader!

Eetdagboek van Australië

Hotellobby

Zoals jullie wellicht weten, werk ik momenteel op afstand. Dit betekent dat ik veel achter mijn laptop zit. Op Bali maakte ik gebruik van co-working spaces en cafeetjes met internet (al kende dat ook de nodige struggles). In Perth was dit nóg een veel grotere uitdaging, want gezellige werkcafeetjes met goede wifi zijn schaars. Ik zat daarom overdag veel in de bieb, maar ook in de hotellobby. Daarom was ik extra blij met het Tribe Hotel, dat een prachtige lobby had waar ik fijn heb kunnen werken. Enige nadeel is dat ik wel érg weinig beweging kreeg als ik niet de deur uit ging voor een rondje hardlopen.

Eetdagboek van Australië

Ontbijt

Elke dag in een hotel ontbijten maakt dat je elke dag super scherp moet zijn op de keuzes die je maakt. In hotels hebben ze altijd veel te veel keuzes, niet allemaal even gezond. Omdat ik niet 10 kilo zwaarder terug wil komen over een jaar, probeer ik hier toch consequent gezonde keuzes te maken. Dit lukte aardig, de meeste dagen dan 😉 Het ontbijtbuffet bij beide hotels was een feestje!

Eetdagboek van Australië

 

Fijn voor mij: ze hadden yoghurt, vers fruit en granola. Dit is voor mij het perfecte ontbijtje. Bij het ontbijt dronk ik ook een cappuccino.

Eetdagboek van Australië

Lunch

In Perth ligt alles ver uit elkaar. Daarom besloot ik ook in het hotel te lunchen. Hier hadden ze super lekkere tosti’s op de kaart staan. Ik at de tosti met cheddar, boerenkool en gekarameliseerde ui.

Eetdagboek van Australië

Avondeten

Aangezien we geen keuken hebben, eet ik ook voor het avondeten buiten de deur. We eten bij Old Shanghai, een Aziatische foodcourt. Kijk, hoe leuk:

Eetdagboek van Australië

 

Ik kies daar voor een Thaise rode curry met noedels. Yummy!

Eetdagboek van Australië

Dit was mijn dag!

Ik eet dus veel buiten de deur, zowel in Bali als in Australië. Wel super lekker, maar ik moet dus wel bewust keuzes blijven maken. Het scheelt dat ik hier niet veel tussendoor eet, zoals in ik Nederland wel doe. Op 1 of 2 cappuccino’s per dag na, zit er tussen mijn maaltijden niet zo veel.

Vinden jullie het leuk om deze eetdagboeken te lezen? Het lijkt me logisch dit mijn eetdagboek van Australië het bedoeld is als entertainment! Dus niet klakkeloos dingen overnemen, lieve fitgirl 😉 Nu gaat dit bij dit eetdagboek nogal moeilijk. Mocht je een poging wagen en dus in Perth zijn, geef me dan op z’n minst een seintje 😉

Liefs, Ana

Doe je al mee met onze #HAPPYDEHERFSTDOOR challenge?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more