What I eat in een day: het is weer tijd voor een eetdagboek. Dit was voor mij echt lang geleden! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook niet echt let op wat ik eet. Het enige waar ik naar kijk is dat ik voldoende groenten en eiwitten binnenkrijg. Een eetdagboek is dan altijd weer even een kleine check voor mezelf 😉 Komt ‘ie! Mijn eetdagboek, ofwel what I eat in a day.
Eetdagboek: What I eat in a day
Hoe moet je dit blog lezen? Dit eetdagboek is puur ter inspiratie en amuserend bedoeld. Gebruik dus je verstand, en neem het niet klakkeloos over. We zijn geen diëtisten en elk lichaam is anders. Wat werkt voor mij hoeft niet voor jou te werken.
Ontbijt
Ik start mijn ochtend altijd met water, limoen en himalayazout. Verder ontbijt ik vaak met yoghurt of havermout. In de winter heeft havermout mijn voorkeur, maar in de zomer eet ik liever yoghurt.
- 250 gram soja yoghurt naturel
- Handje blauwe bessen
- 1 eetlepel havermout
- Stukjes dadels
- Een handje ongebrande noten
- Goji bessen
Op doordeweekse dagen ontbijt ik altijd rond 08.15 uur. Ik heb de luxe dat ik rond 09.00 uur begin met werken en slechts op 10 minuten fietsafstand van het werk woon. Ik start standaard elke werkdag met een kop koffie en een glas water, zo ook vandaag. Rond 10.30 eet ik altijd een tussendoortje. Nu pak ik een banaan en nog een kopje zwarte koffie.
Lunch
Alweer luxe, ik krijg gratis lunch van de baas. Wij eten altijd gezamenlijk met het hele team en de hele tafel staat vol met brood, crackers, beleg en groenten voor de salade. Ideaal! Over het algemeen maak ik een salade en eet ik daarbij brood of wat crackers bij, maar ik daar deze dag echt geen zin in. Nu heb ik vijf volkoren crackers gegeten waarvan 3 met hüttenkäse, avocado en tomaat, eentje met humus en avocado en eentje met kaas en een gekookt eitje. Na de lunch neem ik nog een kop zwarte koffie. Rond 15.30 uur heb ik altijd weer trek. Nu eet ik een appel en een kiwi.
Voor het avondeten ga ik sporten. Beentraining staat op het programma, altijd zwaar! Ik eet daarom nog een eitje voor mijn training. Na de training neem ik een eiwitshake van MyProtein, gezoet met stevia.
Avondeten
Voor het avondeten maak ik tagliatella met zalm, waarvan ik een deel van de pasta vervang door courgettesliertjes.
- Courgette pasta
- tagliatella
- ui
- knoflook
- cherrytomaat
- zalmmoot
- olijfolie, peper en zout
Een mooie dag!
Een prima dagje, al zeg ik het zelf 😉 Wat vinden jullie van mijn eetdagboek? Houd je zelf ook wel eens een eetdagboek bij voor een reflectie-check?
Liefs, Manon
Wist je dat in onze Fitgirl Bikini Challenge ook een hoop gezonde recepten staan?