What I eat in a day – eetdagboek Manon

What I eat in een day: het is weer tijd voor een eetdagboek. Dit was voor mij echt lang geleden! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook niet echt let op wat ik eet. Het enige waar ik naar kijk is dat ik voldoende groenten en eiwitten binnenkrijg. Een eetdagboek is dan altijd weer even een kleine check voor mezelf šŸ˜‰ Komt ‘ie! Mijn eetdagboek, ofwel what I eat in a day.

Eetdagboek: What I eat in a day

Hoe moet je dit blog lezen? Dit eetdagboek is puur ter inspiratie en amuserend bedoeld. Gebruik dus je verstand, en neem het niet klakkeloos over. We zijn geen diƫtisten en elk lichaam is anders. Wat werkt voor mij hoeft niet voor jou te werken.

Ontbijt

Ik start mijn ochtend altijd met water, limoen en himalayazout. Verder ontbijt ik vaak met yoghurt of havermout. In de winter heeft havermout mijn voorkeur, maar in de zomer eet ik liever yoghurt.

 • 250 gram soja yoghurt naturel
 • Handje blauwe bessen
 • 1 eetlepel havermout
 • Stukjes dadels
 • Een handje ongebrande noten
 • Goji bessen

Op doordeweekse dagen ontbijt ik altijd rond 08.15 uur. Ik heb de luxe dat ik rond 09.00 uur begin met werken en slechts op 10 minuten fietsafstand van het werk woon. Ik start standaard elke werkdag met een kop koffie en een glas water, zo ook vandaag. Rond 10.30 eet ik altijd een tussendoortje. Nu pak ik een banaan en nog een kopje zwarte koffie.

eetdagboek manon

Lunch

Alweer luxe, ik krijg gratis lunch van de baas. Wij eten altijd gezamenlijk met het hele team en de hele tafel staat vol met brood, crackers, beleg en groenten voor de salade. Ideaal! Over het algemeen maak ik een salade en eet ik daarbij brood of wat crackers bij, maar ik daar deze dag echt geen zin in. Nu heb ik vijf volkoren crackers gegeten waarvan 3 met hĆ¼ttenkƤse, avocado en tomaat, eentje met humus en avocado en eentje met kaas en een gekookt eitje. Na de lunch neem ik nog een kop zwarte koffie. Rond 15.30 uur heb ik altijd weer trek. Nu eet ik een appel en een kiwi.

Voor het avondeten ga ik sporten. Beentraining staat op het programma, altijd zwaar! Ik eet daarom nog een eitje voor mijn training. Na de training neem ik een eiwitshake van MyProtein, gezoet met stevia.

Avondeten

Voor het avondeten maak ik tagliatella met zalm, waarvan ik een deel van de pasta vervang door courgettesliertjes.

 • Courgette pasta
 • tagliatella
 • ui
 • knoflook
 • cherrytomaat
 • zalmmoot
 • olijfolie, peper en zout

eetdagboek manon2

Een mooie dag!

Een prima dagje, al zeg ik het zelf šŸ˜‰ Wat vinden jullie van mijn eetdagboek? Houd je zelf ook wel eens een eetdagboek bij voor een reflectie-check?

Liefs, Manon

Wist je dat in onze Fitgirl Bikini Challenge ook een hoop gezonde recepten staan?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Veel mensen tellen calorieƫn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieƫn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more