Watermeloen: 5 x verfrissende recepten!

Een schijf watermeloen vind ik heerlijk op een warme zomerse dag, maar wist je dat je ontzettend veel gezonde lekkernijen met een watermeloen kunt maken? Een knapperige en frisse salade, een dorstlessend ijsje en wat dacht je van een super lekkere watermeloenpizza? Klinkt lekker toch?! Vandaag deel ik 5 verfrissende recepten met dit kleurrijke stuk fruit.

Waarom watermeloen?

Vooral in de zomermaanden ben ik dol op dit stuk fruit omdat het lekker zoet smaakt en ik vind het een heerlijk verfrissende dorstlesser door de grote hoeveel water waar het uit bestaat (maar liefst 90%). Klein nadeel vind ik wel dat ik me zo’n beetje een breuk til door het zware gewicht van mijn geliefde ‘stukje’ zomerfruit. Dit nadeel neem ik graag voor lief omdat ik het té lekker vind en het ook nog eens heel gezond is omdat:

  • het veel vitamine C bevat
  • barst van de antioxidanten
  • het een verzadigd gevoel geeft
  • voorkomt spierkrampen (ideaal voor sporters)
  • houdt je bloeddruk op een gezond niveau

watermeloen recepten gezond

5 x verfrissende recepten met watermeloen

Hier een paar originele én super verfrissende recepten met mijn favo zomerfruit!

1: Limonade met watermeloen en limoen

watermeloen recepten limonadeVooral op warme zomerse dagen hoor ik m’n moeder het nog roepen: ‘Lian, drink je wel genoeg?’. Deze limonade met watermeloen en limoen is heerlijk verfrissend en dorstlessend (is mijn moeder ook weer blij).

2: Watermeloenpizza met feta en pistachenoten

watermeloen recepten pizzaJe zult versteld staan: met slecht 4 ingrediënten en in zo’n 15 tijd bak je een heerlijke watermeloenpizza. Nomnomnom!

3: Frisse watermeloensnack

watermeloen recepten snackSchuif een paar stukjes watermeloen, feta en komkommer op een stokje en that’s it! Een ideale snack voor tussendoor of een leuk voorafje bij de barbecue.

4: Watermeloensalade met feta en tonijn

watermeloen recepten saladeWatermeloen in combinatie met feta vind ik echt a match made in heaven. Nog niet overtuigd? Ik weet (bijna) zeker dat je het helemaal met me eens bent als je deze watermeloensalade proeft.

5: Watermeloen-ijsjes

watermeloen recepten waterijsjesBen jij ook zo dol op waterijsjes? Deze lekkere ijsje heb ik deze zomer al meerdere malen gemaakt; ik ben er dol op.

Ben je ook dol op watermeloen?

Til jij je af en toe ook een breuk aan zo’n lekkere knoepert? Zo ja, dan ben ik benieuwd wat jij er allemaal mee maakt! Zo nee, wat is jouw favoriete fruit in de zomer?

Liefs Lianne

Heb je zin in meer zomerse lekkernijen? Rosa heeft 3 healthy Griekse recepten; aanrader!

Foto’s: Pinterest

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more