6 Voordelen van tomatensap

Sinds kort drink ik nu elke ochtend een glas tomatensap. Ik vind het lekker, maar het dagelijks drinken van tomatensap brengt ook nog eens veel voordelen met zich mee. Dus ik besloot om hier eens in te duiken.

Wist je dat?

Tomaten worden vaak behandeld als groente, terwijl het eigenlijk een fruitsoort is. Tomaten zijn grote bessen van de tomantenplant en bevatten zaadjes. Daarom behoort het tot fruit. Tomaten bevatten Lypoceen – een in vet oplosbare krachtige antioxidant – die ervoor zorgt dat ze zo gezond zijn en rood van kleur zijn.

1. Bescherming tegen ziektes

Tomaten kunnen helpen om het risico om verschillende kankersoorten te verkleinen doordat ze rijk zijn aan vitamine B6. Vitamine B6 breekt homocysteine af. Deze stof zorgt ervoor dat bloedvaten worden beschadigt, waardoor de kans op hart- en vaatziekten bestaat.

Door dagelijks voldoende vitamine B6 binnen te krijgen kun je het risico op deze ziekten verminderen. Daarnaast bevatten tomaten niacine, kalium en foliumzuur die ook helpen het hart gezonden te houden. De aanwezige vitaminen A en C versterken het immuunsysteem, dragen bij aan gezonde botten en tanden en beschermen het lichaam tegen andere ziektes.

2. Juiste balans van cholesterol

Dankzij de toenemende consumptie van vet en verwerkte voedingsmiddelen stijgt ons cholesterolgehalte. Het drinken van tomatensap helpt de toename van teveel slecht cholesterol te voorkomen. Daarnaast zorgt het vitamine B gehalte ervoor dat het niveau van het goede cholesterol in ons lichaam toeneemt.

voordelen van tomatensap

3. Gewicht verliezen

De combinatie van water, voeding en vezels in tomatensap hydrateert je lichaam, geeft je een vol gevoel en biedt je lichaam de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen en calorieën. Dit zorgt ervoor dat je metabolisme activiteiten op gang komen.

4. Ontgiften van het lichaam

Een voordeel van het drinken van tomatensap is dat het je lichaam helpt te ontgiften. Tomaten bevatten natuurlijk chloor en zwavel. Deze stoffen helpen je nieren en lever om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Verder draagt een gezonde lever bij aan een natuurlijke stoelgang.

5. Bestrijdt vrije radicalen

Door elke dag een glas tomatenstap te drinken verklein je de kans dat vrije radicalen je lichaam kunnen binnenvallen. Tomaten zijn een natuurlijke bron van antioxidaten die vrije radicalen in het lichaam bestrijden. Hierdoor kan tomatensap ook een goed hersteldrankje zijn na het sporten. Door de aanwezige antioxidanten herstelt je lichaam sneller na een zwarte training.

6. Boost voor huid en haar

Tomatensap geeft door de vitamines en ijzer een natuurlijke boost aan dof, beschadigd en futloos haar. Verder kan het helpen bij een jeukende hoofdhuid en roos. Maar tomatensap brengt ook voordelen mee voor de huid. Het kan looien en verkleuringen van de huid tegengaan. Daarnaast kan het acne verminderen en de afscheiding van talg reguleren bij een vette huid. Voor een optimaal effect kan je de tomatensap direct gebruiken op je haar of huid.

Tomatensap is natuurlijk makkelijk zelf te maken maar ik moet toegeven dat ik het gewoon drink uit pak. Ik pak dan wel de biologische versie en bekijk altijd het etiket. Zo probeer ik zo min mogelijk rommel binnen te krijgen.

Gezonde voeding krijgt vaak de stempel ‘duur’. Lees hier hoe je gezond kunt leven met weinig geld.

Bron: Vivajuice.nl / Todayifoundout.com / Mamabee.com

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more