6 X voordelen van een koude douche

De eerste sneeuw is weer gevallen en de winter is nog niet voorbij! Met de volgende tips help jij jezelf de winter door!

Sinds een tijdje ben ik begonnen met koud afdouchen. Ik ben een echte koukleum dus het was in het begin echt even doorbijten. Zeker als je net uit je bedje komt en lekker warm aan het douchen bent. Aaaaah! Wat een marteling! Maar het is echt goed voor je. Hieronder heb ik de voordelen van een koude douche op een rijtje gezet:

1. Strong skin

Koud douchen is goed voor je huid. Wanneer je onder een koude straal staat, zal dit je huid versterken in plaats van verslappen. Ook wordt cellulitis minder. Door het koude water zal de bloedcirculatie toenemen, waardoor opgehoopte vetkussentjes geen kans meer maken.

2. Je valt ervan af

Wanneer je het koud hebt, moet je lichaam harder werken om warm te blijven. Dit betekent dat het extra energie aan het verbranden is, terwijl jij alleen maar onder de douche staat. Zo heb je de eerste 5 minuten van de dag al “gesport” zonder te zweten.

3. Het bevordert je bloedcirculatie

Koud douchen zal je bloedcirculatie verbeteren. Het koude water zorgt voor vaatvernauwing waardoor er in de zelfde tijd meer bloed door te aderen gepompt wordt. Hierdoor wordt het bloed efficiënter gebruikt. Het klopt dat je bloeddruk een tijdelijk verhoging doormaakt, maar al je bloedvaten worden wel “getraind” waardoor deze sterker worden.

4. Het verhoogt je weerstand

Je lichaam gaat direct aan het werk op het moment dat je onder de koude douche staat. Je lichaam moet namelijk de temperatuur gelijk houden. Door koud water gaat je lichaam energie verbranden om zichzelf weer op te warmen. Je immuunsysteem wordt hierdoor getraind zodat je algemene gezondheid een boost krijgt. Je lichaam krijgt namelijk ineens een kleine hoeveelheid stress te verwerken omdat de temperatuur van je lichaam plotseling veel lager wordt. De ‘verwarming’ van je lichaam worden aangezet en zo train je je immuunsysteem!

5. Zo kom je de winter door

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar wanneer je regelmatig onder de koude douche staat, zal je een natuurlijk resistentie opbouwen tegen kou. Na regelmatig koud douchen kan je lichaam beter met de kou omgaan.                   Zo kom je de winter wel door!

6. Het zorg voor een energy boost!

I’m not a morning person. Ik heb echt even wat tijd nodig om wakker te worden. Maar met een koude na-douche is dit zo gepiept! Je lichaam krijgt een ‘jump start’ waardoor je in een klap wakker bent. Ook krijg je hierdoor een positieve mentale energie. Geloof me het went echt!

Een fris en fit begin van de dag girls! Wie doet er mee?

koude-douche

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more