Vitaminebom: De kiwismoothie

Ik kan wel een vitaminebom gebruiken. Eerder vertelde ik dat genieten van mijn zwangerschap mij niet heel makkelijk afging. Nu blijkt de zwangerschap ook mijn weerstand behoorlijk te verpesten. Ik loop al maanden te kwakkelen. De eerste maanden was ik extreem moe en toen die vermoeidheid eindelijk wat minder werd, werd ik ziek. Mijn hoofd zit helemaal vol en alles doet pijn. Mijn hoofd, keel, neus, oogkassen en kaken. Van een wandeltochtje naar de supermarkt moet ik al uitrusten. Na een week thuis op de bank gebivakkeerd te hebben, gaat het wel weer wat beter. Overmoedig maakte ik daarom gisteren een boswandeling van anderhalf uur. Iets teveel van het goede, de rest van de middag kon ik weer slapend op de bank doorbrengen.

Koken zit er niet in, een vitaminebom wel!

Omdat ik niet fit was, had ik ook echt geen zin om te koken. Mijn vriend was op vakantie, dus ik moest toch echt voor mijn eigen eten zorgen. De meeste dagen kwam ik dan ook niet verder dan een bak salade, of een ovenpizza. Tijd voor een vitaminebom dus! Ik besloot een smoothie te maken, dus ik begon maar eens in de fruitschaal. Er lagen nog een paar kiwi gold in. Ik hou niet van kiwi’s, maar de gele variant vind ik nog wel oké.

Waarom zijn kiwi’s zo gezond?

Kiwi’s bevatten meer vitamine C dan de alle andere fruitsoorten. In de gele kiwi’s zit zelfs nog meer vitamine C dan in de groene variant. 1 Kiwi bevat ruimschoots de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Er zit ook meer fructose en glucose in, waardoor de gele zoeter is dan de groene.

Ah, dat hebben we nodig! Vitamine C is namelijk heel belangrijk voor je immuunsysteem. Om je weerstand te verhogen is voldoende vitamine C binnenkrijgen dus een goede zet. Wist je dat veel vitamine C door koken verloren gaat? Je kunt dus het beste fruit (of groenten; rode paprika bevat ook veel vitamine C) rauw eten, om je vitamine C binnen te krijgen.

 

vitaminebom

Vitaminebom: De kiwismoothie

Oke, die vitaminebom in de blender dus! Voor een iets zoetere smaak gooide ik er een banaan bij. In kiwi’s zit een bepaald enzym wat eiwit afbreekt, als je kiwi’s combineert met melkproducten. Hierdoor krijgt het een bittere smaak. Ondanks dat deed ik er toch magere yoghurt bij. Het werd gelukkig totaal niet bitter. Behalve kiwi en yoghurt deed ik er ook nog een banaan bij en een schep eiwitpoeder. Om het wat dunner te maken een scheutje water. Even blenden en klaar! Wel direct opdrinken, want door het eiwitpoeder wordt het snel een dikke substantie.

Helaas was ik door deze vitaminebom niet ineens weer beter, maar alle beetjes helpen! Wat is jouw favoriete manier om extra vitaminen binnen te krijgen?

Liefs, Ellen

Heb je ook wel eens een smoothiebowl geprobeerd? Laura heeft een lekker recept voor je!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more