Verwennerij in het weekend

Yayyy, het is weekend! Dat betekent weer alle tijd voor jezelf ennn alle tijd om lekkere dingen te maken, dus verwennerij in het weekend! Hoe heerlijk is het om ’s ochtends wakker te worden en een heerlijk ontbijtje te maken.. De geur van verse broodjes, al dat lekker beleg.. yummy *zweeft verder op een wolk*.. Maarrrr hoe verantwoord zijn die ontbijtjes eigenlijk? Als we in het weekend bij m’n ouders zijn worden we altijd heerijk verwend met super verse Duitse broodjes. Onze moeder heeft dan t lekkerste beleg en andere heerlijke dingen dus ontbijten is echt een feestje! Helaas brengt dit ook de nodige calorieen met zich mee.. Een paar jaar geleden stopte ik vrolijk al die broodjes en lekkers in mijn mond. Nu denk ik er wel 2 keer over na.. Offff wat natuurlijk ook kan; ik houd er de rest van de dag rekening mee.. Want wat voor lekkers eet/at ik dan eigenlijk allemaal?

Het ontbijtje begint met een heerlijke glaasje verse jus..

fresh orange juice

Daarna volgt als eerst een croissant, die ik beleg met bijvoorbeeld pasta en daarop nog een laagje aardbeien.. *slijmmmm*

croissant nutella aardbei

Gevolgd door een broodje met een vers net niet te hard gekookt eitje.. Mamsie heeft de lekkerste rookvlees, dus vaak liggen daar een paar plakjes verse rookvlees onder.

broodje ei

En omdat het zo lekker is neem ik toch nog een laatste broodje.. Met jawel pindakaas, wie houdt er niet van?!, en stukjes banaan en dadel.

broodje pindakaas
Daarnaast drink ik nog een grote mok met thee en een verse homemade coffee. Waarna ik ook wel echt heel lekker vol zit..

Maar nu even pas op de plaats, hoeveel kcal bevat dit ‘ontbijtje’ eigenlijk?

glaasje verse sinaassappelsap, 200 ml          92 kcal
1 croissant                                                         280 kcal
2 verse broodjes                                               550 kcal
chocolade pasta, 30 gr                                    172 kcal
verse aardbeien, 60 gr                                       22 kcal
3 plakjes rookvlees, 30 gr                                  46 kcal
1 gekookt eitje                                                     75 kcal
pindakaas, 30 gr                                                196 kcal
banaan, 50 gr                                                       48 kcal
dadel, 30 gr                                                           89 kcal

Totaal                                                              1570 kcal

Wauw dat was voor het eerst voor mij wel even schrikken.. Dat is bijna het totale aantal kcal wat ik in 1 dag mag eten.. Nu houd ik daar rekening mee. Of ik geniet van dit heerlijke ontbijt en eet de rest van de dag lichte maaltijden. Of ik eet gewoon ietsje minder. Het overslaan van 1 broodje en de sinaasappelsap kan al snel bijna 500 kcal schelen. Scheelt toch weer als je moeder ’s middags met nog wat lekkers komt haha.

Ik wil jullie in ieder geval meegeven dat consistentie de sleutel tot succes is. Het tracken van bovenstaand ‘ontbijtje’ was voor mij een echte eyeopener. Veel mensen zijn zich niet bewust wat ze in hun mond stoppen. En ja helaas maar wel heel erg waar ‘elk pondje gaat door ’t mondje’. Het is echt niet erg om eens zo lekker uitgebreid te eten, maar weet wel doe je dit iedere dag en zorg je niet dat er minder binnen komt dan eruit gaat aan energie dan zal dat vetlaagje helaas niet verdwijnen. Zorg er dus voor, als je vet wilt verliezen, dat je een negatieve energiebalans creëert. Denise schreef hier eerder al een artikel over.

En, tjop tjop, nu lekker ontbijten morgenvroeg hihi!

Enjoy your weekend!

Liefs,
Chantal

p.s. Benieuwd naar meer persoonlijke artikelen over mij?! Kijk dan hier!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more