Koude winter, natte herfst of bloedhete zomer: ik eet het hele jaar door salades. Vind ik makkelijk én lekker. Meestal zorgt het vlees in de salade voor de nodige eiwitten. Sinds ik bij het HIER klimaatbureau werk probeer ik toch wat vaker vegetarisch te eten. Want wist je dat vlees – met name rundvlees – heel slecht is voor het milieu?

Voordat er een hele discussie ontstaat over wat er allemaal nog meer slecht of nog slechter is voor het milieu: ik heb besloten af en toe wat vaker vlees te skippen. Mits ik voldoende eiwitten binnen krijg! Dus hierbij een vegetarische salade die eiwitrijk is.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • linzen -> ik pak hiervoor een blik linzen van AH
  • 2 tomaten
  • 1 of 2 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 1 of 2 hard gekookte eitjes
  • kaas: witte kaas (Arla 10% blokjes zijn top!), hüttenkäse, feta
  • rucola naar wens

vegetarische salade

Voor de dressing

  •  balsamico
  • olijfolie (niet perse nodig omdat er ook al vet van avocado in zit, maar mag natuurlijk wel!)
  • peper & zout

Bereiding

  1. Kook de eitjes hard
  2. Snij de tomaten en avocado in blokjes en ui in ringetjes
  3. Lek de linzen uit en spoel af
  4. Doe alle ingrediënten in een kom
  5. Breng op smaak met balsamico, peper en zout en eventueel olijfolie

Te makkelijk! En ook prima prep-maaltijd.

Eet jij vaak vegetarisch? En hoe zorg jij dat je aan je eiwitten komt?

X Ana

Fitgirl Manon begint haar dag altijd met tomatensap. Benieuwd waar dit goed voor is? Lees het hier.