Vegan pizza maken was nog nooit zo lekker. Joeeehoeeee! Wie de pizzabodems van Magioni nog niet kent: dit zijn bloemkoolpizzabodems met ongeveer 30% minder calorieën dan gewone pizzabodems. Bovendien zijn deze pizzabodems vegan, dus kon ik ‘eindelijk’ weer eens pizza eten met een bloemkoolbodem. Zelf maken kan natuurlijk ook hoor, maar zonder ei te willen eten wordt het wel lastig. En mocht je het je afvragen: die is geen gesponsord blog.
Gezond?
De pizzabodem is dus niet automatisch gezond. Dit is een product dat behoorlijk bewerkt is en met 400+ calorieën voor de bodem is het niet opeens een super slanke optie. Maaaaarrr, het is een optie en soms mag je kiezen voor de makkelijke en lekkere optie. Bovendien kan je met je beleg heel veel sturing geven aan de totale voedingswaarde van dit gerecht.
Recept: Vegan Pizza
Voor jullie (grapje, voor mezelf) maakte ik een vegan variatie die ik echt nog wel gezond durf te noemen!
Wat je nodig hebt voor de vegan pizza
- 1 bloemkoolpizzabodem van Magioni (of dus zelf maken)
- 1 klein potje tomatenpurree
- Oregano
- Peper en zout
- Toppings: rode ui, zwarte olijven in schijfjes, champignons ook in schijfjes, paprika in stukjes.
- Basilicumpasta of verse basilicum of als je niet vegan wilt perse dan is pesto ook lekker
- 1 handje rucola
- cherrytomaten door de helft gesneden
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng ongeveer 1/2 van de tomatenpurree met de oregano en de baslicumpasta.
- Breng het megsel op smaak met peper en zout.
- Doe de toppings op de pizza. Je kunt hier nog een beetje olijfolie overheen doen.
- Doe 8-12 minuten in de oven.
- Heb je verse basilicum? Dan kun je die er nu overdoen. Rucola is ook lekker!
Nou ja, het is niet eens echt een recept te noemen maar hopelijk heb je zo wat inspiratie! Je zal trouwens merken dat door de oregano en de basilicum geen kaassmaak mist op de pizza. Althans, dat was mijn ervaring! Laat me vooral vinden wat je ervan vond 🙂
X Ana