Deze vegan pindakaaskoekjes moet je echt proberen. Het is echt een super makkelijk recept met maar 4 ingrediënten. En ja, als er pindakaas in zit… dan weet je al genoeg. Succes met het weerstaan van deze vegan pindakaaskoekjes!
Recept voor vegan pindakaaskoekjes
Wat heb je nodig voor de vegan pindakaaskoekjes?
Nou niet heel veel dus! Dit zijn de 4 ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 120 gram pindakaas (zonder toegevoegde suikers!)
- 80 ml ahornsiroop
- 1-2 theelepels kokossuiker om de koekjes in te rollen
Zo maak je de vegan pindakaaskoekjes:
- Verhit de oven op 180 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.
- Doe de eerste drie ingrediënten bij elkaar en mix door elkaar met een lepel. Als het goed is heb je nu een deeg waarmee je balletjes kan draaien. Rol zo’n 10-12 kleine balletjes. Als het te nat is, dan voeg je wat extra amandelmeel toe.
- Doe de kokossuiker op een bord. rol de balletjes hier overheen zodat de suiker verdeeld is.
- Leg de balletjes met ongeveer 3 cm ruimte ertussen op de bakplaat. Als de 10-12 balletjes verdeeld over de bakplaat liggen, druk je ze zo aan dat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
- Doe ze 8 tot 10 minuten in de oven tot de randen goudbruin kleuren en de bovenkant kleine scheurtjes begint te verkrijgen. Pas op dat je ze niet te lang in de oven stopt, dan kunnen ze ook te droog worden.
- Laat 10 minuten afkoelen (als je er van af kunt blijven ;)).
Als het goed is zijn de koekjes krokant van de buitenkant, maar smeuïg van binnen!
Laat je me weten of het goed is gelukt? En heb je zelf ook vegan – of niet vegan – baksels? Ik probeer graag nieuwe dingen uit! Op mijn instagram deel ik ook recepten. Volg je me al?
Enjoy!
Liefs, Sofie