Het ontbijt is echt mijn favoriete maaltijd van de dag, zo kan ik de avond ervoor al uitkijken naar mijn ontbijtje. Natuurlijk is het dan het lekkerst om een beetje te variëren, zodat het NOOIT gaat vervelen. Eerder heb ik al één van mijn lievelingsontbijtjes genoemd, de wafel. Alleen zijn er nog zoveel andere lekkere recepten om uit te proberen. Heb je een keer wat extra tijd voor je ontbijt? Probeer dan zeker eens één van mijn 3 favoriete vegan ontbijtjes.
1. Havermout met peer, amandel & kaneel
Om dit recept te maken ben je ongeveer 20 minuten bezig, maar het is elke seconde waard. Je kunt je ondertussen zelfs gewoon klaarmaken voor je werk. Maar hoe maak je dit lekkere ontbijtje?
Wat heb je nodig?
(voor 1 portie)
- 1 rijpe peer
- 1 handje gehakte amandelen
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels kaneel
- 100 gr havermout (grove vlokken)
- 250 ml plantaardige melk
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de peer in plakjes, leg deze op de bakplaat en smeer de plakjes in met agavesiroop.
2. Bak de peer ongeveer 20 minuten in de oven.
3. Verwarm de plantaardige melk in een pannetje en voeg de kaneel en agavesiroop toe.
4. Voeg de havermoutvlokken toe en laat dit 5 tot 8 minuten koken op laag vuur. TIP: voeg de havermoutvlokken pas toe als de melk warm is, hierdoor wordt de havermout smeuïger!
5. Schep de havermout in een schaaltje en voeg de peer en gehakte amandelen toe.
2. Yoghurt met amandelen, cashewnoten & dadels
Ik ben kortgeleden wat gaan experimenteren met het maken van verschillende soorten yoghurt. Deze variant vind ik een van de lekkerste omdat hij lekker vult en heel smaakvol is. Daarnaast is dit ontbijtje ook best snel klaar. Ik hoop dat jij hem ook zo lekker vindt!
Wat heb je nodig?
(voor 3 porties)
- 75 gr amandelen
- 75 gr cashewnoten
- 600 ml water
- 180 gr dadels
- 80 ml plantaardige yoghurt
Hoe maak je het?
1. Laat de cashewnoten en amandelen 4 uren weken in lauw/warm water.
2. Mix alle ingrediënten in een blender tot een glad geheel, en klaar is je eigen gemaakte notenyoghurt. Erg lekker met wat vers fruit en zelfgemaakte granola!
3. Smoothie met banaan, pindakaas & mango
Natuurlijk hoef je niet voor elk ontbijtje een half uur in de keuken te staan. Deze smoothie maak je binnen 5 minuten en vult ook super goed.
Wat heb je nodig?
(voor 1 portie)
- 1 bevroren banaan
- 200 ml plantaardige melk (ik gebruik havermelk)
- 2 eetlepels pindakaas 100%
- 1 handje spinazie
- 1 theelepel chiazaad
- ½ mango
Hoe maak je het?
1. Snijd de banaan in stukjes en leg deze ongeveer 1 à 2 uur in de vriezer.
2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix dit in een aantal minuten tot een glad geheel.
Wat is jouw favoriete ontbijtje?
Mijn favoriete ontbijtjes zijn eigenlijk altijd zoet. Ik weet niet waarom, maar ik moet ook altijd eerst het hartige nemen en afsluiten met iets zoets. Herken je dit? Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze ontbijtjes vinden, of dat jullie meer houden van (warme) hartige ontbijtjes. Let me know in een reactie hieronder.
Veel liefs,
Berber
Zoek je een recept voor een healthy snack? Maak dan zeker deze heerlijke cheesecake eens!