Het is tijd om te leren hoe je vegan ijs kunt maken want…De zomer is in aantocht en dat vraagt om ice ice baby! Hieronder deel ik mijn jullie mijn drie favorieten van het moment. Niet alleen zijn ze lekker, maar ook 100% ‘guilt free’: geen toegevoegde suikers, lactose vrij, vegan en olie vrij. De recepten zijn allemaal goed voor ongeveer vier porties ijs.
Vegan ijs recept 1: Aardbeien-kokos
Wat je nodig hebt voor het ijs:
- 300 gr aardbeien, bevroren
- 1 banaan
- 1 eetlepel vanille extract
- 2 eetlepels kokosschilfers
- 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
De toppings: kersen, aardbeien en/of kokosschilfers.
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een mooie zachte ijstextuur ontstaat. Pas wel op met de amandelmelk, iets te veel kan er voor zorgen dat je ijs eerder een smoothie wordt. Ook wel lekker natuurlijk! 😉 Voeg toppings toe en je kan heerlijk genieten.
Vegan ijs recept 2: Pistache-banaan
Wat je nodig hebt voor dit vegan ijs:
- 2 bananen, bevroren en in stukjes
- 2 eetlepels kokosschilfers
- 50ml ongezoete amandelmelk
- 150gr pistachenoten
De topping: een handje pistachenoten
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een mooie zachte ijstextuur krijgt. Verdeel de de pistachenootjes los over het ijs heen.
Vegan ijs recept 3: Appel-Lychee granita
Granita is niet helemaal bevroren en het bevat meer ijskristallen dan sorbetijs. In principe dus geen ijs, maar wel yummy tummy lekker en fris! Je kan het eten als dessert of als smaakpapillenreiniger tussen verschillende maaltijden. Het is suikervrij en klaar in no time.
Wat je nodig hebt voor de granita:
- 4 appels,
- 500gr verse lychees, geschild en ontpit, plus nog enkele als extra voor erbij,
- sap van 1/2 limoen
Zo maak je het:
- Was de appels en pers ze in de sapcentrifuge.
- Schenk het sap in een blender en voeg de lychees en het limoensap toe.
- Meng alles tot een glad geheel. Doe het mengsel in een diepvriesbakje en zet dit in de vriezer. Na 40 minuten is de bovenkant bevroren.
- Maak deze laag met een vork kapot en roer de ijskristallen onder de onderste laag van het mengsel. Herhaal dit 4 tot 5 keer tot je de structuur van granita krijgt = zacht als gemalen ijs zonder ijskristallen.
Ik zou zeggen spoon it away! Hebben jullie voor mij ook nog enkele gezonde ijsideeën? Laat ze dan zeker achter in de comments hieronder!
Veel liefs,
Sofie
Ben je nog niet bikiniproof? 10 x waarom het jou nog niet is gelukt om af te vallen