Vegan couscous salade met falafel

Ik weet niet of ik nou echt van koken houd. Ik vind het wel leuk, maar ben er geen ster in. Zeker door de weeks wil ik het snel op tafel hebben. Nu ik ongeveer op de helft van mijn vegan challenge zit, heb ik toch een paar gerechtjes die ik graag wil delen. Zo zie je hoe makkelijk het kan zijn om een vegan maaltijd op tafel te zetten waarbij zelfs vriendlief niets tekort komt!

Ingrediënten voor de vegan couscous salade met falafel

Voor deze salade voor 4 personen heb je nodig:
1 bakje champignons

 • 1 bakje falafel (Ik bak er voor mijzelf meestal 5, voor vriendlief 8 per maaltijd. Dit recept is voor 4 maaltijden! Dus voor 2 personen heb je ongeveer 20-26 falaffeltjes nodig)
 • 1 courgette
 • 1 komkommer
 • Paar cherrytomaatjes
 • 1/2 Rode paprika
 • 2 bosuitjes
 • 250 gram couscous (ongekookt, spelt of gewoon)
 • Cashewnoten (ongeveer 4 handjes)
 • Olijfolie
 • 1 groentenbouillonblokje
 • Kruiden naar keuze

Zo bereid je de vegan couscous salade met falafel

 1. Snijd de courgette en champignon in kleine stukjes. Bak deze meteen beetje olijfolie en kruiden naar keuze. Ik gebruikte de Caribische kruidenmix van Johnnie de Boer. Schep regelmatig door. Courgette hoeft niet helemaal zacht te zijn, deze groente is namelijk ook lekker rauw. Bak het dus zo tot jij het mooi genoeg vindt.
 2. Breng wat water aan de kook voor de couscous. Verkruimel het bouillonblokje door de couscous. Als het water kookt dan bereid je de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik doe er op de gok steeds wat water bij. Als het is opgenomen dan doe ik er weer wat water bij. Ik vind het niet fijn als de couscous klef wordt. Schep regelmatig door.
 3. Snijd de halve paprika (mag ook een hele zijn hoor maar ik vind teveel paprika niet zo lekker), de tomaatjes en de komkommer in kleine stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Doe ze in een grote kom.
 4. In een steelpannetje bak je intussen de falafel tot ze een beetje goudbruin zijn.
 5. Meng de courgette, champignons, couscous met gesneden rauwkost in de grote kom. Schep op je bord, doe de falafel erbij en serveer met ongeveer een handje noten (per portie). Eventueel kun je er nog wat peper bij doen, maar ik vond ‘m lekker zo.

Easy peasy! Ik ben benieuwd of jij ‘m net zo lekker vindt. Of misschien heb je zelfs tips om ‘m nóg lekkerder te maken. De salade voldoet zo in ieder geval aan mijn eisen, en dat zijn er nogal wat: vegan, niet té calorierijk, niet te vet maar wel met een bite door de cashewnoten. En niet te vergeten ontzettend simpel en snel op tafel gezet. Oja, en voor de niet vegans: feta zou het hier heel goed bij doen!

X Ana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more