Mijn vakantie workout + eetschema

Tassen gepakt, tickets klaar, vriend bij de hand, we zijn er klaar voor: VAKANTIE!

Na een jaar lang hard werken is het dan eindelijk zo ver. Zuid Frankrijk ligt op ons te wachten. Ik heb mijn sportspullen ingepakt, maar weet dat ik het lastig vind om me in de vakantie er toe te zetten. Ik ga er dus voor zorgen deze zomer dat ik in mijn sport ritme kan blijven! En niet geheel onbelangrijk, hoe maak ik goede keuzes qua eten en drinken? Voor veel mensen denk ik herkenbaar, je traint niet het hele jaar door om in deze weken je enorm te laten verslonzen. Dus, what to do?
Ik ga opzoek naar een sport-buddy. Mijn familie vertoeft op dezelfde plek de eerste paar dagen dus ik motiveer mijn zusje elke ochtend met me mee te doen. Ik probeer haar in te palmen met een soort betoog over hoe fit je je wel niet kan voelen door elke dag iets meer aan sport te doen, de biertjes van de studentenvereniging eraf te sporten (dit was de doorslaggevende factor) en goed te zweten. Dat is namelijk ook goed voor je huid door alle afvalstoffen die je lichaam verlaten. VERKOCHT! Het lastige aan dit klimaat is dat het hier elke dag ongeveer 38 graden is, dus je kan niet vol in de zon gaan sporten op hoge intensiteit. Zorg echt ten alle tijden dat je genoeg drinkt en smeer je buiten altijd in met een goede zonnenbrandcreme. Morgen de wekker op 7:15 en reken maar dat we een goede workout gaan doen!

HOLIDAY WORKOU


vakantie workout


Workout dag 1

De zon komt er al een klein beetje door, maar het is gelukkig nog niet bloedheet. Ingesmeerd en een fles water; check. Deze brug is net buiten de camping en vraagt gewoon om verscheidene oefeningen. De verhogingen aan de zijkanten zijn super geschikt voor steps, tricep-dips, russian twists en hele zware push ups. Ik ben niet een enorme cardio koningin. Ik combineer graag oefeningen die zwaar zijn op hoog tempo. Onze training gaat op deze ochtend als volgt:

– 100 jumping jacks
– twee min rennen op de plek
– 50 side lunges
– 50 squats
– 100 jumping jacks
– 30 side crunches
– 40 donkey kicks elk been
– 3 min voluit rennen
– cooling down: stretchen, rekken, uitlopen (ca 10 min)

Mijn zusje is inmiddels compleet verzuurd en til ik haar naar de caravan als laatste workout. Okee dat laatste is een grapje, maar we waren goed gaar. We hebben de warmte nogal onderschat. Dit is echt ontzettend anders dan airco-fitness. Een voordeel aan de warmte is dat je spierpijn niet heel heftig wordt en de vakantie maakt je ontspannen.


 

vakantie workout


 

Workout dag 2

SPORTEN-SPORTEN-SPORTEN! 7:30. Mijn wekker gaat. Ik ga naar mijn zusjes tent en gooi een sportschoen naar binnen. Ze snapt het gelukkig. Op naar de brug. Ik vraag mijn zusje onderweg hoe het met haar is en hoe het met haar spierpijn gesteld is. Ze vertelt me dat het mee valt, maar dat haar bovenbenen wel als een blok beton voelen. Ik kan me daar in vinden. Staalkabels. Maar we voelen ook weer geen reden om niet door te zetten. We pakken daarom voornamelijk andere spieren om te trainen vandaag.
HERE WE GO:

– 10 keer lijntje tikken op de brug heen en weer (de brug is ca 30 meter) VOLUIT!
– 200 jumping jacks
– 3x 30 russian twists
– 3 x 20 push ups (lichte variant)
– 3 x 10 tricep dips
– 40 hoge knietjes (armen meenemen)
– 100 jumping jacks
– uitrennen naar de caravan (ca 4 min)
– stretch

YES! heerlijk ­čÖé


fit-hitte

 


Eetgedrag op vakantie

Daarna lekker douchen, bikini alvast aantrekken en natuurlijk ontbijten. Maar dat is nog wel een dingetje. Ik vind het moeilijk om hier gezond te eten: witte stokbroden, pizza’s, broodbeleg van de kinderen, familie die met zakken chips lopen te sjouwen, het terras dat je roept om de ene ros├ę na de andere en alles komt met een saus – die soms namen hebben waarvan je denkt; is dit een land? of een wasmiddel? ‘Kont tegen de krib’-tijd: ik stel mijn eigen eten samen en zoek wederom steun bij mijn zusje zodat ik niet de enige ben die het winkelwagentje vult met verse groentes en fruit, yoghurt en een snack als olijven. Het stomme is, dat het allemaal heel erg makkelijk te verkrijgen is, maar je moet op deze plek waar we nu zitten, er even voor rijden. Ik heb dat er maar al te graag voor over. Niets zo zonde als je best doen met trainen, maar geen progressie zien vanwege je eetgedrag.
Ik probeer voor mijzelf deze vakantie een beetje een vast eetschema te maken. Zo ziet mijn eet-dag er vandaag ongeveer uit;

ontbijt – yoghurt naturel met een appel of nectarine of pruim erdoor (ik heb s’ochtends altijd het meeste trek van de dag, dus als ik omval van de trek dan pak ik nog een volkoren boterham met kipfilet, magere ham of pindakaas erbij).
lunch – salade met kip, tonijn of surimi
tussendoor – drie slices watermeloen en eventueel iets later (als we laat gaan dineren) een paar olijven
diner – gewokte groenten met kip, rund of vis

Qua drinken kom ik makkelijk aan 2 liter water. Dat is met deze hitte ook niet zo moeilijk! Frisdranken mijden vind ik niet lastig, maar ik vind alcohol moeilijk om te skippen nu. Ik neem elke dag wel een glaasje ros├ę. En gister heb ik er 2 gehad. Aan de ene kant vind ik het zonde, aan de andere kant wil ik ook het gevoel hebben van vakantie. Dus ik probeer ook niet al te streng te zijn voor mezelf en de beweging er goed in te houden.
Ik mis dansen (ik dans klassiek ballet) heel erg en vind het ontzettend jammer dat ik dat niet goed kan trainen hier, daarom probeer ik soms nog een paar ontspannende yoga houdingen. Niet te ingewikkeld maar om de lenigheid en balans lekker te ervaren zonder het letterlijke dansen. En ik kan het iedereen aanraden, want dit uitzicht is toch fantastisch?


 

fit-hitte


Ik zet mijn goede gedrag voort deze week en houd jullie op de hoogte!
Mijn mini challange van deze week is geen chips mee eten, geen ongezonde snacks eten en alcohol minderen (1 dag een glaasje en de andere dag niet). Ik laat natuurlijk weten of dit is gelukt en hoe het is gegaan..!

 

Ciao!
Manon

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorie├źn?

Werkt het tellen van calorie├źn?

Veel mensen tellen calorie├źn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorie├źn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more