Uitgaan zonder de (on)nodige calorieën. Kan dat?

Uitgaan zonder (on)nodige calorieën binnen te krijgen? Ja dat kan! Als je net zoals mij begin twintig bent en je het heerlijk vind om elke week de stad in te duiken, dan komen deze tips goed te pas. Natuurlijk zijn deze tips voor iedereen maar het maakt veel verschil uit of je nu twee keer per week, twee keer per maand of twee keer per jaar uit gaat. Als je weinig uit gaat maakt het niet veel uit als je je een keer helemaal laat gaan. Als je vaker uit gaat is het verstandig om er een beetje op te letten zodat je je wel fit blijft voelen!

Tip 1: Begin goed

Als je al op een (te) lege maag begint aan je avond, is de kans veel groter dat je gaat snacken. Eet van te voren een goed vullende gezonde maaltijd. Heb je inspiratie nodig? Die vind je hier!

healthy dinner, uitgaan

Tip 2: Gezonde snacks

Als je met een groepje vriendinnen wijntjes aan het drinken bent, komt er al snel wat lekkers op tafel. Vaak in de vorm van chips, m&m’s of andere (overigens wel heerlijke) caloriebommetjes. Het is een goed idee om van te voren al snack te maken en mee te nemen zoals hummus met wortels en guacamole rolletjes.

healthy snacks, uitgaan

Tip 3: Drink met mate

Dit is vooral ’s ochtends fijn want als je minder drink dan normaal, heb je alsnog een productieve dag. Dan lig je niet de hele dag voor pampus in je bed te Netflixen door een enorme kater. Het is ’s avonds heel aantrekkelijk om lekker door te drinken en vooral als de eerste drankjes er door zijn lijk je alles aan te kunnen maar let op: al deze extra drankjes zitten vol calorieën.

drinks, uitgaan

Tip 4: Ben je bewust van wat je drinkt

Deze tip lijkt een beetje op tip 3 maar is toch net iets anders. Het gaat hier om het uitkiezen van het drankje dat je drinkt, bier bevat namelijk veel meer calorieën dan een wodka spa rood. Wil je een overzicht van de calorieën die elke drank bevat? Klik dan hier!

Tip 5: Ga eerder de stad in

Ik maak het vaak mee dat het thuis vaak toch gezelliger is dan in de stad. Het komt dan ook vaak voor dat ik pas rond 2 of 3 uur de stad in rol. Gelukkig is dat in Groningen geen probleem omdat de kroegen tot in de ochtenduren open zijn, maar als je eerder de stad in gaat snack en drink je vanzelf minder.

dance, uitgaan

Tip 6: Dance, dance, dance

In mijn vorige blogpost gaf ik al aan dat je tijdens het dansen lekker veel calorieën verbrand. Des te meer reden om lekker met de voetjes van de vloer te gaan én eerder naar de stad te gaan. Hoe meer uren dansen, hoe meer calorieën je weer verbrand.

Tip 7: Blijf weg van de nachtelijke verleidingen

En dan bedoel ik niet die leuke jongen die je tegen komt maar de snackbar of de pizzeria. Zet thuis alvast een gezonde snack klaar voor je nachtelijke honger, zo wordt de verleiding om een patatje of een pizza te eten een stuk kleiner!

Dit waren mijn 7 tips om een avondje uit iets gezonder te maken. Natuurlijk is een avondje uit ook een avondje genieten en alles even laten gaan, dus doe dat ook vooral. Ik ben benieuwd wat jullie van deze tips vinden en of jullie nog een gouden tip voor mij hebben. Laat het weten in de comments!

Liefs,

Eva

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more