Een dip? Dit kan je er aan doen om uit je dip je te komen

Als Followfitgirl voel ik een bepaalde druk om gezond te zijn. Om bezig te zijn met gezonde voeding en sporten. Maar het leven gaat nou eenmaal niet altijd over rozen. Zoals jullie wellicht weten, bevind ik mij momenteel aan de andere kant van de wereld. Mijn sport– én eetroutine is anders dan thuis. Followfitgirl of niet, ik heb last van een (sport)dipje. En hoewel het bij jou misschien niet de zelfde oorzaak heeft (het reizen), herken je het hebben van een dipje vast wel. Maar uit je dip komen, hoe doe je dat?

Uit je dip komen

De afgelopen tijd heb ik gekeken hoe ik mijn sportdipje weer ongedaan kon maken. Een soort van 😉 Ik deel in dit blog mijn bevindingen. Hopelijk heb je hierdoor weer nieuwe motivatie. Om te sporten, maar het is zeker ook toepasbaar op andere vlakken!

1. Kijk waar je wél zin in hebt en energie van krijgt

Doorzetten en op pure wilskracht dingen doen kan. Maar wat nou als je dingen niet probeert te forceren maar gaat kijken waar je wél zin in hebt? Of wat je op dit moment wel vrolijk maakt?

Zelf heb ik een apart jaar. Wat begon als een fysiek veelbelovend jaar met een PR op de halve marathon in februari, ontpopte zich tot één van de meest brokkenpilootjaren van mijn leven. Een val met skiën, een navelbreuk, een oude blessure en nu hielspoor… nee 2018 gaat niet de boeken in als mijn hardloopjaar. Maar wat kan ik nog wel doen? Ik heb ontdekt dat ik yoga wel kan doen, en dat ik het nog leuk vind ook.

uit je dip komen

Ik ben super inflexibel, maar ik vind het wél leuk om te doen. Daar krijg ik nu energie van!

2. Accepteer dat je een dipje hebt

Dit is misschien nog wel het aller moeilijkste. Het accepteren van de situatie zoals deze is. Hier moet ik zelf ook nog écht aan werken. Wat is het toch met mensen dat we dingen lastig kunnen accepteren zoals ze zich voordoen terwijl we de dingen ook gewoon kunnen nemen zoals ze nou eenmaal zijn? Ik heb écht flink gebaald afgelopen jaar dat het niet gaat zoals volgens plan. Maar wat heb ik er aan gehad? Frustratie heeft me nooit verder gebracht in het leven. Accepteren maakt dat er ruimte is om te kijken naar mogelijkheden.

3. Relativeer je probleem

Daarmee bedoel ik niet dat je je probleem hoeft te bagatelliseren. Maar het relativeren van je probleem kan wel lucht geven. So what dat 2018 niet mijn beste hardloopjaar is geworden? Who cares? Oké, ik. Maar ik heb toch hopelijk heel wat hardloopjaren voor de boeg. Misschien ben ik wel 3 kilo zwaarder omdat ik minder kan sporten. Nogmaals, who cares? Dit is wanneer punt 4 om de hoek komt kijken.

4. Heb vertrouwen dat het goed komt

Mijn grootste angst als ik niet kan sporten is dat ik helemaal van vooraf aan moet beginnen. Terwijl juist in het begin het zwaarst is geweest: toen ik van 0 naar 5 km ging hardlopen. Inmiddels heb ik het vertrouwen in mijn lichaam én in mijzelf dat ik het hardlopen of sporten heus wel oppak zodra de fysieke beperkingen voorbij zijn. Heb je lang gewerkt naar een healthy lifestyle? Dan is dat allemaal écht niet in een klap weg. En die 3 kilo? Ik heb het vertrouwen dat die er ook zo weer af zijn als ik mijn normale ritme weer op kan pakken.


uit je dip komen - vertrouwen in hardlopen

De eerste voorzichtige kms zijn gemaakt! Hielspoor is nog niet helemaal weg helaas.

5. Laat je niet uit het veld slaan

Het leven is vallen en opstaan. Aan alles komt een einde, zo ook aan je dipje. Focus niet op alles wat niet goed gaat. Jij bent bezig met aan jezelf te werken. Of dat nou is door meer te sporten, of gezonder te eten of een ander soort persoonlijke ontwikkeling. Het is een proces en dat betekent dat het soms ook minder lekker gaat. Het hoort er gewoon bij! Kijk nog eens naar punt 2 en pak het op zodra je kan. Laat je in ieder geval niet uit het veld slaan. Het is zeker niet alles of niets!

Uit je dip komen, hoe doe jij dat?

Heb jij last van een dipje? Op sportgebied of misschien iets anders? Ik ben heel benieuwd hoe je hier mee omgaat en of mijn tips je hierbij helpen!

Liefs, Ana

Laat de herfst en winter maar komen! Met deze tips blijf je positief én gezond

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more