Tussendoortjes van 100 kcal

Op 3 maaltijden per dag overleef ik het niet. Oke, dat is misschien wat overdreven, maar ik heb wel een paar keer per dag behoefte aan een extra snackmoment. Dan kun je natuurlijk een gevulde koek bij de thee nemen, maar er zijn ook genoeg (gezonde) keuzes met weinig calorieen. Ik verzamelde er een aantal:

Amandelen
Het voordeel van amandelen is, at ze langdurig energie geven en zorgen voor een langer vol gevoel. Kies de ongezouten variant en ga voor ca 15 amandelen, dan zit je op ongeveer 100 kcal.

Groenten
Snacktomaatjes zijn heerlijk zoet en gemakkelijk mee te nemen naar je werk. Daarnaast bevatten ze maar 17 kcal per 100 gram. Om aan 100 kcal te komen kun je dus ruim een halve kilo tomaatjes eten.

Voor komkommer geldt dat dit een groente is die je kunt blijven eten. Om aan 100 kcal te komen, kun je namelijk een stuk of 10 komkommers eten.

Ook een lekkere snack zijn miniworteltjes met humus. Voor 100 kcal kun je ongeveer 10 miniworteltjes eten met 2 eetlepels humus.

Ook olijven bevatten weinig calorieen, volgens het Voedingscentrum bevat 1 olijf slechts 2 kcal. Dit zijn dan natuurlijk wel de olijven die niet in olie liggen.

Zelf vind ik het ook heerlijk om edamame boontjes te snacken. 75 gram boontjes (incl schil) bevatten zo’n 100 kcal. De schil eet je natuurlijk niet op. Lekker lauwwarm met grof zeezout!

Ei
Een gekookt ei is gemakkelijk mee te nemen en een handig tussendoortje wat goed vult en meteen je eiwitinname verhoogt. Een ei van gemiddeld formaat bevat ongeveer 75 kcal.

Fruit
Uiteraard is fruit ook een gezonde keuze. Ik hou van druiven, ongeveer 25 druiven zijn goed voor 100 kcal. Voor die 100 kcal kun je ook 100 gram blauwe bessen eten. Ik vries altijd een emmertje van een halve kilo in, blijven ze lekker lang goed.

Wat ik in de herfst altijd heel lekker vind is een warme appel. Snijd de appel in partjes, doe er lekker wat kaneel over en zet het even in de magnetron. Heerlijk met wat rozijnen en (vanille)yoghurt. Als je er rozijnen en yoghurt bij eet, gebruik dan een halve appel.

Verantwoord zondigen
Ik heb niet altijd alleen maar zin in gezonde dingen. Maar er zijn ook snacks die misschien niet de meest gezonde ingredienten hebben, maar we lekker laag in calorieen zijn.

Popcorn, de kant-en-klare variant (zout) bevat 100 kcal per 25 gram. Maar je kunt het ok zelf maken door popcornmais te poffen in een pan (vergeet niet de deksel erop te doen ;)). Je kunt de popcorn lekker opspicen met wat chilipeper.

Zoute sticks, daar mag je er 30 van hebben om aan 100 kcal te komen.

 

En dan is er natuurlijk chocola! Kies voor de variant met minimaal 70% cacao. Als je 3 blokjes eet zit je goed. Ik heb altijd wel een reep in mijn la liggen op kantoor.

En als laatste, de good old chocoladezoen. Per stuk 76 kcal.

En er zijn nog veel meer keuzes! Wat snack jij graag tussendoor?

HELLO NEW YOU
4 WEEK WORKOUT PLAN

Jouw GRATIS 4 Week Workout Plan:

  • een e-book met duidelijke uitleg van de oefeningen.
  • alle circuit trainingen duren dertig minuten.
  • krijg meer energie en verminder je stress!
  • bijkomend voordeel: je wordt fitter en gaat beter in je vel zitten.

"*" indicates required fields

Voornaam*

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more