Try out – TRX Suspension Class

Suus, Denise en ik hadden gisteren de eer om een training te volgen bij MT Fitness in Amsterdam. We volgden de TRX Suspension Class. Een paar weken geleden zijn Denise en ik namelijk naar de opening van de nieuwe gym geweest en daar stelden ze ons voor om eens een lesje te komen volgen. Het leek ons erg leuk een keer wat nieuws te proberen, dus op naar Amsterdam Oost!

TRX Suspension

Wat houdt de TRX Suspension Training in?
De TRX Suspension is een band met twee handvaten die je aan een ankerpunt op hangt. Met deze tool kun je een full body work-out kunt doen. Je ontwikkelt er kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit mee. Je maakt tijdens de training geen gebruik van losse gewichten. Alle oefeningen worden gedaan met (een deel) van je eigen lichaamsgewicht. Het leuke van deze tool is dat je er echt heel veel verschillende oefeningen mee kunt doen. En je hebt maar 1 klein item nodig wat je thuis ophangt, of buiten aan een boom of doelpaal bijvoorbeeld. Je kunt zelf bepalen hoe zwaar je een oefening maakt. Ga je dichterbij het ankerpunt staan, rechter op dus, dan is het minder zwaar. Ga je verder weg staan, dan maak je het zwaarder (afhankelijk van welke oefening je uitvoert).

Stretch TRX suspension

De voordelen op een rijtje:

  1. Je kunt er een snelle en effectieve work-out mee doen.
  2. Je kunt de TRX Suspension overal gebruiken (thuis, in de sportschool, buiten, maar ook op reis).
  3. Iedereen kan er mee trainen; beginners en gevorderden.
  4. Bijna alle spiergroepen in je lichaam worden aangesproken.

En wat vonden wij ervan?
Voor ons alledrie was het even afwachten wat ons te doen stond gisteravond. Op het eerste gezicht lijkt het super makkelijk om alle oefeningen uit te voeren, maar dat viel toch een beetje tegen. Normaal train ik voornamelijk met zware gewichten (voor mij heel zwaar ;-)) en bij deze training gebruik je alleen je lichaamsgewicht. Toch kan dat ook best zwaar zijn. We zijn alledrie heel benieuwd hoe t met onze spierpijn zal gaan de komende dagen, haha.. Het was een heerlijke training, waarbij je lekker kunt zweten (als je hard je best doet natuurlijk). Ik zeg als je niet altijd de tijd hebt (alhoewel tijd moet je maken ;-)) om naar een sportschool te gaan dan is de TRX Suspension zeker een aanrader!

Workout TRX

Ik vond op youtube nog een kort filmpje met nog wat extra uitleg over de TRX Suspension.

Zouden jullie het leuk vinden als wij voor jullie een TRX work-out gaan maken? Zo ja, laat het zeker even weten in een comment!

Liefs,
Chantal

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more