TRX: De 5 favoriete oefeningen van fitgirl Laura

TRX, heb je het wel eens geprobeerd? Als je veel in het krachthonk te vinden bent, dan willen bepaalde oefeningen wel eens gaan vervelen. Dit omdat de oefening niet leuk is, of juist omdat je de oefening al week in week uit uitvoert. De komende tijd ga ik mijn favoriete fitness oefeningen aan jullie voorleggen. Ik ben erg benieuwd of jullie deze oefeningen ook doen, of willen gaan doen.

Deze week mijn vijf favoriete oefeningen aan de TRX. Ben je fan van trainen met eigen gewicht? Dan is dit artikel extra interessant voor jou. TRX oefeningen zijn zeer goed te combineren met ‘normale’ krachtoefeningen.

5 favoriete TRX oefeningen van fitgirl Laura - TRX

 

Wat is TRX?

TRX bestaat uit twee touwen met handvatten en is hierdoor (bijna) overal aan vast te maken, denk bijvoorbeeld aan een deur, boom, hek of een trainingsrek in de sportschool. Met de TRX kun je ontelbaar veel kanten op, zo ontwikkel je kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit.

Aangezien al je spieren aanspannen tijdens deze TRX workouts, is spierpijn zo goed als gegarandeerd!

 

Oefening 1: Super Atomic Push up

Gaat deze dubbele oefening je iets te ver? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen je knieën naar je borst te brengen, zonder de push up. Of juist alleen de push up, zonder het naar je borst brengen van je knieën.
Je aantal herhalingen kun je het beste zelf aanvoelen. Ik doe vaak de piramide vorm (12-8-4 herhalingen).

Oefening 2: TRX Jump squats

Deze jump squat deed ik 50 reps op hoog tempo, zodat je een goede pomp in je benen voelt. Wellicht ben je eerder al bekaf, in dat geval mag je even kort een pauze inlassen (waar nodig) om vervolgens weer vol gas door te gaan. Vind je de jump squat te heftig? Dan kun je ook kiezen om alleen de squat uit te voeren.

Oefening 3: TRX Pistol squat

Een hele fijne been oefening waar balans erg hard nodig is! Voer deze oefening uit op je linker en rechterbeen. Bijvoorbeeld in piramide vorm (12-8-4 herhalingen).

Oefening 4: TRX Row

Een heerlijke oefening voor je rug en biceps. Deze oefening deed ik 50 reps, verzuring gegarandeerd!

Oefening 5: TRX reverse fly

Deze variant van de reverse fly lijkt niet zo zwaar, maar hoe schuiner je staat, hoe zwaarder deze oefening is. Daag jezelf dus goed uit!

Ga je voor een fullbody workout? Probeer dan deze eens! Dit waren mijn 5 favoriete oefeningen. Gaan jullie de oefeningen proberen? Of hebben jullie nog goede tips voor mij? Ik lees ze graag in de reacties.

Liefs,
Laura

Sport jij het liefste thuis? Dan is deze 20 minuten Morning workout van Marlou zeker iets voor jou!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more