Transformation Tuesday: Fitgirl Inger is 30 kilo afgevallen én is nu een stuk zelfverzekerder!

Tijd voor een Transformation Tuesday! Voor deze rubriek vragen we een fitgirl te vertellen over de transformatie die zij heeft ondergaan. Niets zo motiverend dan het verhaal van een fitgirl die kei hard heeft gewerkt! Vandaag is Inger aan het woord.

Fit journey van de Groningse Inger

Ik ben Inger, 27 jaar jong en woon in de mooie provincie Groningen samen met mijn hondje Pip. Ik heb een grote passie voor mode, reizen en sporten. In mijn vrije tijd vind je mij veel in de sportschool of op de tennisbaan, maar ook een gezellig terrasje pakken met vrienden sla ik niet graag over! Ik heb in het verleden wel geprobeerd af te vallen. Ik heb bijvoorbeeld: shakes geprobeerd, koolhydraat arm en ook zelf een dieet bedacht om maar 3 keer per dag weinig te gaan eten. Eerste 2 weken lukte vaak wel maar langer dan een maand hield ik niet vol. En al helemaal als ik na een week zag dat er niks aan de weegschaal was veranderd, dan gooide ik al snel de handdoek in de ring.

[bs_row class=”row”]
[bs_col class=”col-sm-6″]transformation tuesday[/bs_col]
[bs_col class=”col-sm-6″]transformation tuesday[/bs_col]
[/bs_row]

Het omslagpunt

Ik ben mijn fit journey vorig jaar eind oktober begonnen. Ik kwam toen net terug van een 3 weekse rondreis door Amerika. Vlak voor mijn vakantie moest ik geopereerd worden, mijn chirurg adviseerde mij om te gaan afvallen omdat de waardes die ik had veel te hoog waren en niet paste bij een jonge meid van 26 jaar.  Ook  kwam ik er tijdens de vakantie achter dat ik geen enkele conditie meer had. Even een simpele heuvel omhoog lopen kostte mij erg veel moeite.  Als overmaat van de ramp kon ik op een gegeven moment ook niet meer in een maat 42/44 van de broeken van mijn favoriete winkels (Zara). Het kwam hard binnen maar ik wist wel: hier moet drastisch iets gaan veranderen.

Personal trainer

Ik speelde destijds 1 keer per week tennis. Via een vriend van de tennisclub hoorde ik dat er in dezelfde straat waar ik tennis ook een sportschool zat met een goeie Personal Trainer, die naar jouw wensen een voedingsplan en aangepaste sportplan maakt. Dit trok natuurlijk erg mijn aandacht en ik vroeg direct na mijn vakantie een gratis intake gesprek aan. Ik kon erg snel op gesprek komen en de klik was er eigenlijk meteen al en ik wilde er voor de volle 100% voor gaan al was ik wel heel erg onzeker en nerveus. Ik kon meteen de week erop al beginnen.

transformation tuesday

Super hard voor gewerkt!

Van de ene verslaving in de andere

Ik begon met 3 keer per week te sporten en kreeg aan de hand daarvan een wekelijkse voedingsschema van mijn Personal Trainer, ook krijg ik 1 keer per week een uur lang Personal Training. De eerste maand was het zwaarst ik had een verslaving aan frisdrank en nu dronk ik alleen nog maar water en thee. Kortom pittige weken met erg veel hoofdpijn in de eerste 2 weken.

De kilo’s en centimeters vlogen er af

Het fijne was wel dat ik meteen al hele goeie resultaten behaalde. Elke 2 weken werd ik gewogen en gemeten en de eerste weken vlogen de kilo’s en centimeters eraf wat mij erg motiveerde. Wat ook zeker heel erg hielp was mijn zeer gemotiveerde Personal Trainer die ik elke dag ook kon bereiken als ik advies of hulp nodig had, want geloof mij ik had ook zeker mijn momenten waarop ik het even moeilijk had. Al snel ging ik vaker sporten en nu sport ik zelfs 5 a 6 keer per week. Kortom ik heb er nu een nieuwe gezonde verslaving bij;).

transformation tuesday

Wat ik eet?

Ik krijg veel vragen over wat ik nou mag eten. Eigenlijk mag ik bijna alles wel eten zolang het maar met mate is. Ik heb zo’n 7 a 8 eetmomenten op een dag. Zo begin ik vaak mijn dag met een bakje magere kwark en een stuk fruit, in de middag eet ik veel crackers maar ook wel eens brood, denk hierbij aan broodbeleg zoals Hüttenkäse, kipfilet of pindakaas. Ik mag van alles wel hebben voor het avondeten zo eet ik gewoon aardappels en pasta. Het belangrijkste is: niet te veel is en geen overbodige sausjes!

transformation tuesday

Alles met mate! Erik trakteerde op een ijsje toen ik 30 kilo kwijt was.

De beste motivatie: resultaat zien!

Ik heb het denk ik al wel een beetje naar voren laten schijnen. Ik boekte elke week resultaten de kilo’s vlogen eraf en ik kon bijna bij elke personal training sessie meer aan en doen. Verder paste mijn Personal Trainer perfect bij mij zijn positiviteit en motivatie triggerde mij ook heel erg. Ook steunde mijn vrienden, familie en collega’s mij door dik en dun (letterlijk en figuurlijk, haha). Geestelijk merkte ik dat ik veel sterker werd, en eindelijk weer wat beter in mijn vel kwam te zitten. Zo maakte ik ook veel nieuwe vrienden op de sportschool en is het een soort van tweede familie van me geworden.

“Ik zie mijn lichaam zo veranderen en zie spieren die ik nog nooit van mijn leven had gezien”

Ik heb zoveel bereikt in zo’n korte tijd ik ben nog geen jaar bezig en heb mij nog nooit zo goed en fit gevoeld. Dat gevoel gun ik iedereen! Ik ben super dankbaar dat ik mijn Personal Trainer (Erik Roelfsema) heb leren kennen. Hij maakt elke keer nieuwe doelen met mij en pusht mij elke keer tot het uiterste. En als ik denk dat ik iets niet kan dan heb ik mijn coach wel die het tegendeel bewijst. En het is zo’n kick dat je dingen doet die je nooit verwacht had te kunnen en te gaan doen. Ik zie mijn lichaam zo veranderen en zie spieren die ik nog nooit van mijn leven had gezien en ben daar ook enorm trots op! Inmiddels ben ik al ruim 30 kilo kwijt en ben ik veel bezig met krachttraining om de boel mooi strak te krijgen.

transformation tuesday

Mijn gouden tips

Heb je de knop omgezet en ben je vastberaden af te gaan vallen? Dan heb ik drie tips voor je.

  1. Maak het kenbaar aan je nabije omgeving. Ze kunnen je zo beter steunen en begrijpen.
  2. Ben je van plan om Personal Training te nemen? Zoek naar een coach waarvan jij denkt dat die bij je past. Dit kan een vrouw zijn of juist een man bijvoorbeeld. Je kunt vaak wel biografie lezen over ze zodat je beetje een idee hebt wat voor een persoon het is. En wees niet bang om een intakegesprek te vragen (die vaak ook gratis zijn). Er zijn vaak ook vele mogelijkheden zo kun je ook Personal Training nemen met je partner, broer of zus, vriend of vriendin. Er zijn vele mogelijkheden!
  3. En als laatste tip: maak doelen voor jezelf, mijn eerste doel was bijvoorbeeld om beneden de 80 kilo te wegen en een betere conditie op te bouwen. Toen ik begon woog ik bijna 100 kilo. Ik maak ook nu nog steeds doelen, dit kan bijvoorbeeld ook meedoen aan hardloopwedstrijd zijn. Zo blijf je jezelf steeds uitdagen en motiveren.

Mentale progressie

Ondanks dat ik nu ruim 30 kilo lichter ben waar ik enorm trots op ben, is het belangrijkste misschien nog wel dat ik ook van binnen erg ben veranderd. Zo ben ik een stuk zelfverzekerder geworden, ik kom meer voor mezelf op en zet mijzelf nu vaker op de eerste plek. Voorheen dacht ik altijd meer aan anderen wat niet slecht is maar ik cijferde mijzelf totaal weg. Ik weet nu beter wat mijn grenzen zijn en bewaak deze ook als een echte wolf!:)

Zit je zelf vast in je eigen gedrag? Dan wil ik graag dit meegeven: Geloof in jezelf je kunt veel meer aan dan je denkt en respecteer jezelf. Zo heeft elke reis zijn hoogte en diepte punten maar verlies nooit je doel uit ogen!

Liefs, Inger

____

Are you next?! Deel je fit journey met ons!

Wil jij ook met jouw verhaal andere fitgirls motiveren? Stuur ons dan een mail en wie weet ben jij de volgende Transformation Tuesday Fitgirl!

Wil jij jouw transformatie nog ondergaan? Wellicht dat één van onze vele challenges bij jou past!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more