Omdat ik heel trots op mijn zus ben, heb ik besloten haar te interviewen voor Transformation Tuesday. Inmiddels is ze moeder van twee kinderen (bijna 4 en bijna 1 jaar), maar ze is heel goed op weg om de fitste versie van haarzelf te worden. En deze fit journey wil ik graag met jullie delen.

Wanneer besloot je te beginnen met je fit journey?

Acht weken na mijn zwangerschap vond ik hoog tijd om het roer om te gooien; dat is nu zo’n 8 maanden geleden.

Hoe zit jouw fit journey eruit? Wat heb je gedaan om fitter te worden en dit resultaat te bereiken?

Ik sport drie per week, waarvan eenmaal spinning en tweemaal krachttraining. Ik stel mijn eigen trainingsschema op aan de hand van allerlei informatie die ik vind op internet. Voornamelijk via Instagram. Ik wissel mijn trainingsdagen af door de ene keer meer focus op mijn benen te leggen en de andere keer op mijn armen. Core-oefeningen en buikspieren doe ik er eigenlijk altijd bij. Ik wissel de apparaten, gewichten en oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht af.

En hoe zit het met je voeding?

Wat betreft mijn voeding probeer ik zo gezond en afwisselend mogelijk te eten. Ik merk dat extra eiwitten van groot belang zijn om niet vermoeid en uitgeput te raken (in dit artikel lees je hoe je makkelijk aan je eiwitten komt). Ik neem extra vitamines, eiwitshaker en andere eiwithoudende producten. Mijn hoeveelheid inname van koolhydraatrijk producten probeer ik in de gaten te houden.

Ik heb als moeder van twee jonge kinderen een voorbeeldfunctie en moet laten zien dat ik volwaardige avondmaaltijden en brood eet. Dit doe ik dan ook. Ik vind het te teveel van het goede om te verwachten van mijn kinderen dat zij alleen maar salades en kip eten.

Door het vele sporten merk ik dat mijn lijf hard werkt en ook heel wat calorieën kan verwerken. Daarom snoep ik af en toe van allerlei lekkers en neem ik wel eens een cheat meal (hier lees je waarom een cheatmeal af en toe best goed is). Ik blijf er wel bewust van dat de gezonde ingrediënten altijd in mijn voedingsschema blijven. Ik eet elke dag vers fruit. Dit zijn mijn kinderen dan weer als een grote straf.

transformation tuesday

Hoe houd je jezelf gemotiveerd?

Over het algemeen ben ik altijd gemotiveerd. Natuurlijk de ene keer meer dan de andere keer.

Het zien veranderen van mijn lijf is voor mij de grootste drijfveer. Ik ben heel wat kilo’s kwijt en ben strakker en gespierder dan ooit.

Ik voel me fitter dan ooit, zelfs fitter dan voor mijn eerste zwangerschap. Ik ben ook blijer met mijn lijf dan ooit te voren. Ook al ben ik geen twintig meer en twee dikke buiken verder. Ik ben blij met de transformatie, maar ben nog lang niet klaar. Daarnaast kan ik mijn energie beter kwijt en mijn hoofd beter leegmaken.

Heb je nog tips voor meiden die ook zo’n vooruitgang willen boeken?

Zoek de grenzen op en ga er regelmatig juist net even overheen. Durf jezelf uit te dagen, wees creatief in je training en ga geen competitie met anderen aan, Maar met jezelf! Wees niet bang voor een tegenslag; De ene training gaat gewoon beter dan de andere.

Geef er aan toe als je lichaam even niet meer wil en neem tijdig rust. Dit doe ik zelf ook nog wel eens te weinig. Het resultaat van krachttraining zie je niet in een dag, dit proces kost tijd. Maar als je eenmaal op de juiste weg zit, gaat je lijf hard werken en veranderen. Het jojo effect is er niet meer en een taartje kan gerust.

Ik wil wel opmerken dat ieder haar eigen pad moet zoeken. Die bij jou en je lijf past. Elk lijf is anders. Doe iets wat je echt leuk vindt en ga jezelf niet martelen door elke keer met tegenzin te trainen. Daarnaast moet je gewoon keihard werken voor een mooi en strak lijf. Dit vergt discipline. Krachttraining maakt je niet zomaar een bodybuilder. Een gespierd vrouwenlijf kan heel sexy zijn!

Ik denk dat mijn zus het ultieme voorbeeld is van een vrouw die eerst sporten niet zo leuk vond, maar nu de voordelen en de fun inziet van krachttraining. Met als resultaat: een steeds fitter lijf en iemand die enorm goed in haar vel zit. I couldn’t be more proud of my sister!