Train like a man! Zo raak ik die extra kilo’s kwijt

In een eerder blog: 3 kilo eraf, mijn plan, kon je al lezen dat ik tijdens de wintermaanden ongeveer 3 kilo aankom. Ik ben al weer hard bezig om die 3 kilo eraf te trainen, maar het is moeilijker dan je denkt! Mijn lichaam is gewend aan bepaalde trainingen en als je hier geen verandering in aan brengt zal je niet gaan afvallen. Ook helpt natuurlijk een gezond eetpatroon en ook hier heb ik nog wel eens moeite mee. Als ik wat meer snoep op een dag, train ik dit er wel weer af, maar om af te vallen moet ik meer doen. Inmiddels ben ik 1 kilo lichter maar ik wil graag nog 2 kilo eraf om weer op mijn streefgewicht te komen (het gewicht waar ik me prettig bij voel). Nog 2 te gaan dus!

Train like a man!

Je kan de knop omzetten en proberen je dagelijkse koekjes te vervangen voor gezonde tussendoortjes, maar ik ben erachter dat dit voor mij niet werkt. Ik heb soms van die weken dat ik alle ongezonde dingen prima kan laten staan, nou ja, eigenlijk maar 1 keer per jaar..haha, maar ik wil het ook niet missen en ben een gezelligheidsmens. Als ik vriendinnen op bezoek heb, hoort hier chocola en koekjes bij:-).

Hoe ga ik het nu aanpakken? Ik ga 1 keer in de week mee trainen met mijn vriend. Met alleen mijn Bodyattack lesjes, mijn rondje cardio en billen/buik kwartier ga ik die extra kilo’s niet verliezen dus is het tijd voor meer actie! Train like a man!

Gym time

Hoe ziet een mannen schema eruit?

schema train like a man

Dit passen we natuurlijk wel een beetje aan naar een vrouwenschema: Links is voor de mannen en rechts is voor de vrouwen.
Zoals iedere training begin je met een warming-up. Wij kozen voor roeien, omdat dit zowel je boven als je onder lichaam klaar maakt voor wat er komen gaat. Na de training gaan we op de hardloopband nog even het cooling-down programma doen. Dit om de ergste spanning van je spieren te halen.

Ik merk gewoon dat ik veel meer verbrand dan mijn huidige lessen, en dit extraatje gaat er in combinatie met wellicht iets minder paaseitjes voor zorgen dat ik die 2 kilo weer kwijtraak! De training heeft er in ieder geval wel voor gezorgd, dat ik 3 dagen spierpijn had!

Wat vinden jullie van dit mannenschema? En heb je wel eens met een man meegetraind? Ik zie jullie reactie graag in een comment hieronder. Liefs, Rosa

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more