Tomtom Touch Review

Mijn ervaring met de Tomtom Touch is mijn eerste persoonlijke ervaring met een activity tracker. Hoewel ik al een tijdje op zoek was naar een geschikte tracker, zag ik door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel aanbod! Wat bij mij resulteerde in het kopen van geen enkel bandje. En nu, na de perslunch met TomTom (waar we een work out kregen van Radmilo!), weet ik eindelijk hoe de vork in de steel steekt. Althans… Als het gaat om hun horloges. Hier is is mijn Tomtom Touch review.

Tomtom Touch

Eerste indruk van de Tomtom Touch

Als ik thuiskom na de perslunch, pak ik mijn doosje uit. De Touch is een elegant smal bandje van rubber, het scherm glad en er zit één ronde knop op. Je kan het schermpje losdrukken van het bandje zodat je het bandje kan verwisselen als deze versleten is. Of als je gewoon een ander kleurtje om je pols wilt hebben, want de keuze is om blij van te worden.
Je drukt het schermpje er ook uit om het te kunnen opladen. Het kabeltje waarmee je de Touch oplaad is micro-USB. Handig voor alle niet iPhone-gebruikers dus, want dan kun je je telefoon en je Touch met hetzelfde kabeltje opladen. Helaas voor mij betekent het een extra kabeltje in mijn tas.

Tomtom Touch klaarmaken voor gebruik

Ik volg de instructies die op een mini-uitklapbaar-flyertje staat om de Touch in te kunnen stellen. Het is zo gepiept en spreekt eigenlijk helemaal voor zich. Dus dat vind ik heel handig! Vervolgens download ik de TomTom MySports app, zet mijn Bluetooth aan op mijn telefoon en op de Touch (dit lukte mij alleen toen het aan het kabeltje in mijn laptop zat, maar als eenmaal Bluetooth aan staat dan staat het volgens mij gewoon aan) en maak ik mijn account aan. Je kunt MySports synchroniseren met andere apps. Dat is handig als je alle bij elkaar wilt hebben.

Als ik mijn gewicht, lengte en leeftijd heb ingevuld is de Touch in principe al klaar voor gebruik. Je kunt ook doelen instellen, zoals het aantal stappen die je minimaal per dag zou willen zetten.

Tomtom Touch

Wat kan de Tomtom Touch?

 • Er zit dus een stappenteller in. Het houdt voor jou gedurende de dag bij hoeveel stappen je hebt gezet.
 • Met een ingebouwde hartslagmeter kan je je hartslag monitoren.
 • Calorieën tellen! Natuurlijk erg handig om te weten. Zo kun je dus ook rekening houden met wat je eet. Ik ben zelf 1.58m, klein dus. Voor mij geldt de vuistregel van 2000 calorieën niet, want mijn lichaam is kleiner dan gemiddeld. Vervolgens sport ik wel dagelijks. Hoeveel ik dus precies verbrand was voor mij een raadsel.
 • Meten van je vetpercentage. Say what? Ja, echt! De Touch is de enige activitytracker of sporthorloge met een ingebouwde vetpercentagemeter. Het werkt met sensoren die vet, spieren en ‘overige’ zoals vocht kunnen onderscheiden. Is het secuur? Tja, welke vetmeting is nou echt secuur? Ik verwacht het niet. TomTom zegt zelf dat je vooral op hetzelfde tijdstip moet meten en dat je het dan ten opzichte van je eigen meting wel goed kunt zien. Dus of het nu 25% is of 30% is, is minder belangrijk dan als je het blijft meten en hij geeft op een gegeven moment 20% aan. Dan weet je dus dat je gedaald bent!

Wat kan de Tomtom Touch niet?

 • Tomtom Touch heeft geen gps. Toch wel jammer want je hebt dus geen informatie over de afstand die je gerend of gefietst hebt.
 • Je kunt geen trainingen instellen, dus bijvoorbeeld voor je intervaltrainingen heb je eigenlijk echt een ander apparaat nodig.

Tomtom Touch

Maar hoe is de Tomtom Touch nou echt in het gebruik?

Na een paar weken heb ik de voor- en nadelen van de Tomtom Touch voor mezelf aardig op een rijtje. Voorop staat dat het echt een mooi dingetje is, die de basic informatie duidelijk weergeeft. Het is makkelijk in het besturen, er zit ook maar één knop op. Voor alledaags een prima bandje dus. Voor mij, als hardloopster, is de Tomtom touch niet voldoende. Als ik train wil ik de afstand, maar ook tempo en intervallen kunnen meten. Daarvoor is de Tomtom Touch gewoonweg niet geschikt. Persoonlijk vind ik dat jammer, waarom is gekozen voor een vetmeter maar niet voor gps? En nog een groot minpuntje is ook dat de sensor, ofwel de enige knop van dit apparaat, het op een paar cruciale momenten heeft af laten weten. Het kan pech zijn, maar de knop had regelmatig kuren. Misschien is het kapot en kan ik het laten repareren, maar echt handig is het niet als je aan de start van de halve marathon staat. Het is wel geschikt voor dagelijkse beweging als lopen, fietsen of sporten in de sportschool. Met 1 klik zet je de activiteit aan en het werkt meteen. Super handig! Aan Tomtom Mysports moet ik nog steeds een beetje wennen. Volgens mij staat alle informatie die je nodig hebt er wel in, maar ik vind het niet heel erg overzichtelijk.

Ben ik iets vergeten of is er nog iets dat je graag zou willen weten van de Tomtom Touch? Zet het hier onder in de reacties!

X Ana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more