Tips voor werkende fitmoms: Zo houd ook jij alle ballen in de lucht!

Werken, sporten, mama zijn.. met deze tips voor werkende fitmoms houd ook jij alle ballen in de lucht. Als werkende mama weet ik maar al te goed hoe lastig het is om alle ballen hoog te houden. Waar haal je de tijd vandaan om kids, werk, liefde, sport en een sociaal leven met elkaar te kunnen combineren? Ik zou willen dat ik je kon vertellen dat er een magische truc is waardoor je extra uurtjes aan een dag kunt plakken. Helaas is dit niet het geval. Je zal toch echt keuzes moeten maken. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Gelukkig heb ik wel een aantal tips om je daarbij te helpen! Hieronder volgen 4 tips voor werkende fitmoms.

4 x tips voor werkende fitmoms

Tip 1: Maak een weekplanning

Omdat mijn man onregelmatige diensten werkt, is het bij ons thuis het makkelijkste om per week een planning te maken. Maak een lijstje voor jezelf met dingen die moeten gebeuren (zoals boodschappen, schoonmaken, etc.) en verdeel zo mogelijk de taken met je partner. Plan op deze manier ook je sportmomenten in zodat die vast staan in de agenda. Op deze manier heb je geen smoes hebt om niet te gaan sporten!

Tip 2: Gewoon een kwestie van doen!

Als het in de planning staat weet je in ieder geval dat de tijd er is, maar nu is het nog een kwestie van doen! Het moet gewoon in je systeem komen, maar dat is zeker in het begin veel makkelijker gezegd dan gedaan, I know. Maar ergens moet toch die knop om. Je vraagt jezelf ook niet elke ochtend af of je wel zou gaan werken of niet. Je staat gewoon elke ochtend op en gaat werken en eigenlijk moet je hetzelfde met sporten doen. Het staat in de planning, dus na het werk ga je door om te sporten. Of op het moment dat de kinderen op bed liggen gooi jij jezelf in een sportoutfit en gaat een heerlijke workout thuis doen. Niet te veel over nadenken, maar gewoon doen!

werkende fitmom

Tip 3: Zoek een sport die bij je past

Voor de één is het prettiger om naar de sportschool te gaan. Het werkt dan motiverend om omringt te zijn met mensen die allemaal aan een betere versie van zichzelf werken. Daarnaast kun je natuurlijk goed gebruik maken van de gewichten en toestellen. Je kan alleen, maar ook samen met een vriendin trainen of deelnemen aan een groepsles. Of wat dacht je van sporten mét je kinderen? Zo zag ik laatst een fitmom hardlopen achter de kinderwagen van het merk maxi cosi.

Voor de ander kan het misschien juist weer veel prettiger zijn om thuis te trainen, helemaal voor de mama’s onder ons. Als de kids op bed liggen kan je in alle rust zelf wat oefeningen doen. Je hoeft je niet druk te maken over hoe je er uit ziet. Je bent sneller klaar want het scheelt natuurlijk heen en weer rijden/fietsen/lopen naar de sportschool. Wil je thuis trainen dan hebben we een hoop workouts voor jou!

Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Probeer het uit, neem een proefweek bij de sportschool en doe ook eens een workout thuis om te kijken wat het fijnste voor jou is.

werkende fitmoms

Thuis een workout doen kan natuurlijk ook!

Tip 4: Gun het jezelf 

De belangrijkste tip die ik je mee kan geven is: gun het jezelf! Ik snap dat je het gevoel hebt dat er bepaalde dingen belangrijker zijn, maar gun jezelf dat moment om aan een betere versie van jezelf te werken. Gun het jezelf om lekkerder in je vel te zitten en je beter en fitter te voelen dan dat je nu doet.

Een fitte mom = een leukere mom!

Ik haal energie uit het sporten en zit lekkerder in mijn vel. Ik ben van mening dat ik hierdoor juist een leukere mama kan zijn. Het is toch veel gezelliger als mama energiek is en lekker in haar vel zit? Grotendeels sport ik als mijn kinderen op bed liggen. Soms sport mijn dochtertje gezellig mee! En af en toe is zij gewoon alleen met papa omdat mama dan sporten is, ook gezellig! Het is maar net wat je kinderen gewend zijn.

Tuurlijk lukt het de ene dag beter om je er toe te zetten, en komt het de ene week beter uit dan de ander om sportmomenten in te plannen, maar hey, that’s life! Er zijn momenten dat je wat fanatieker met sport bezig bent dan andere momenten. Ook mij kost het af en toe aardig wat moeite om mijn billen van de bank af te krijgen! Maar met deze tips lukt het mij toch net iets vaker om wel iets te gaan doen. Ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben. Wat doe jij om alle ballen hoog te houden? Heb jij nog tips voor werkende fitmoms?

Liefs, Naomi

Lees ook: Nog meer tips voor het combineren van jouw drukke bestaan

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more