Tips voor een geslaagde cheat meal

Veel mensen doen tegenwoordig aan” clean eating” Waar het op neer komt is eigenlijk dat je geen dingen eet die slecht voor je zijn. Hierbij hoort natuurlijk ook een sportief leven. Doordat je goed op je voeding let in combinatie met sporten zul je resultaten boeken. Maar tussen al het gezonde eten en vele sporten krijg je soms toch echt zin om te zondigen;-) Vaak is het alles of niets en dit gaat natuurlijk niet helpen om jou doel te behalen..bijvoorbeeld een sixpack! Jezelf daarom iets structureel gunnen kan echt helpen om je doelen wel te bereiken. Hieronder een aantal tips!

Vooruit plannen

Probeer cheat meals niet impulsief tot je te nemen. Hierdoor kan het namelijk sneller verkeerd gaan. Wanneer je iets ziet waar je echt zin in hebt, kun je het beste proberen gewoon door te gaan met je vaste gezonde routine, maar ondertussen weet je dat je dit op je ingeplande dag mag eten. Dit geeft je dan iets om naar uit te kijken en geeft structuur aan je dieet.

Geniet Geniet Geniet

Wanneer je een cheat meal hebt moet je er ook echt volop van genieten. Neem uitgebreid de tijd en verzadig jezelf met de smaken waar je zo naar verlangde. Hierdoor zul je minder snel opnieuw trek hebben in het gene wat eerst zo onbereikbaar leek. Je begint nu te wennen aan het feit dat dingen bereikbaar zijn en daardoor zul je ze minder snel gaan zien als “verboden vruchten”

pannenkoeken

Niet tellen

Genot staat boven alles tijdens je cheat meal dus ga nou niet de calorieën zitten tellen. Neem gerust een schepje of hapje meer , zolang je je behoefte hiermee in de dagen erna kunt voorkomen. Jou gezonde leefstijl of dieet is hierdoor veel makkelijker en prettiger vol te houden.

Eet tot je vol zit

Het heeft geen zin om een paar hapjes te nemen en nog zin te hebben in meer. Eet gewoon totdat je vol zit. Houd er wel echter wel rekening mee dat het minimaal 20 minuten kan duren voordat je hersenen beseffen dat je verzadigd bent. Een kleine pauze tussendoor kan hierdoor geen kwaad.

Geen cheat DAY

Zoals de titel al aangeeft;-) Hou je cheat meal bij een maaltijd per week en niet een hele dag;-) Houd de schade beperkt door de rest van de dag wel gezonde voeding te nemen. De gevolgen kunnen anders nadelig worden. Je kunt nooit opsporten tegen een slecht dieet.

 

Train eerder die dag

Probeer, indien mogelijk, eerder die dag iets van sport mee te pakken. Hierdoor stellen je spieren zich open voor de voedingsstoffen die je binnen gaat krijgen. Dit voorkomt dat je maaltijd enkel naar vet wordt omgezet, maar ook gebruikt kan worden ter groei en genezing van je spieren. Daarnaast verbrand je door te sporten ook nog wat calorieën zodat je cheal meal minder nadelige effecten kan hebben. Doorgaans zul je weinig merken van één ongezonde maaltijd, ten opzichte van al je clean eating. No worries dus.

training

Maximaal 2 keer per week

Wanneer je meer dan één á twee keer per week een cheat meal nuttigt, is de kans dat je lichaam deze maaltijden als vet op zal slaan een stuk groter. Wanneer één sessie niet genoeg is, verdeel je week dan in tweeen op: één cheat meal in het weekend en één doordeweeks. Zolang je hiermee maar de verleiding om ongezond te eten laat verdwijnen. Meer dan dit is echter te veel. Dan kun je beter bij jezelf nagaan waarom je zo veel zin hebt in ongezond eten.

patat

Geen schuldgevoelens

Je schuldig voelen over een cheat meal… Ben je gek? Cheat meals zijn nou eenmaal onderdeel van jouw eetschema. De psychologische voordelen zijn gigantisch. Maak je daarom geen zorgen over wat je jezelf zou hebben aangericht. Natuurlijk hoef je niet perse ongezonde dingen te eten (mag wel); je kunt ook gaan voor een flinke portie van iets gezonds. Neem in ieder geval waar je zin in hebt en voel geen druk om het overdreven ongezond te maken als dat niet nodig is.

Bron: Manners.nl

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more