Tips om effectief om te gaan met een cheat meal

Je traint consistent, eet clean en houdt een gezonde levensstijl aan. Kortom; je werkt keihard voor die killerbody. Betekent dit dat je dan nooit meer iets ongezonds mag eten? Nee, integendeel. Af en toe een cheat meal mag best. Het brengt zelfs wat voordelen met zich mee.

#1 Het verhoogt je metabolisme
Als je continu gezond eet, gaat je lichaam daar aan wennen. Met een cheat meal, waarbij je meer koolhydraten en vet binnenkrijgt dan normaal, verhoog je het hormoon leptin. Dit zorgt dat je lichaam als het ware wordt misleid en je verbranding een boost krijgt. Je lichaam wordt wakker geschud om de dagen daarna extra vet te gaan verbranden.

#2 Makkelijker om een gezonde levensstijl aan te houden
Alleen maar op je eten letten is bijna niet te doen. Het is een stuk makkelijk om daarna de verleiding weer te weerstaan. Vaak heb je na een cheat meal weer extra motivatie om goed te trainen en gezond te eten.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar toch is het wel belangrijk om met een paar dingen rekening te houden bij een cheat meal. Het gaat hierbij om een cheat meal, NIET om een cheat day! Dit verschil tussen deze twee is enorm. Als je echt resultaat wilt zul je hier rekening mee moeten houden. Hierbij wat tips om slim om te gaan met je cheat meals.

#3 Plan vooruit
Zorg voor structuur en plan in wanneer je een cheat meal neemt. Dan heb je iets om naar uit te kijken en kun je je makkelijker aan je gezonde levensstijl houden.  Houd daarnaast aan dat je minstens 3 dagen wacht voordat je weer een cheat meal neemt.

#4 Eet tot je vol zit
Ga niet eten om het eten. Geniet met volle teugen je van je cheat meal, maar stop als je vol zit.

#5 Train de dag erna
En train zwaar. Er zit namelijk volop glycogeen (je brandstof en energiereserve die tot uitputting kunnen leiden) in je spieren , dus doe hier je voordeel mee!

#6 Drink veel water
Drink veel water na je cheat meal. Bereken ongeveer voor elke gram koolhydraten die je naar binnen werkt, je ongeveer 3 gram water moet drinken. Hierdoor ben je in staat de overmatige koolhydraten van deze maaltijd als het ware weg te spoelen met water.

#7 Maximaal 2 cheat meals per week
Als je ongeveer 5 a 6 keer per dag eet, betekent dit dat je 35-42 maaltijden per week binnenkrijgt. Als hiervan er maar 2 ‘slecht zijn’, ben je alsnog super goed bezig! Als je kijkt naar topsport, zijn basketballers ook enorm tevreden als zij van de 35 ballen 32 in het net hebben.

Een cheat meal mag dus best, maar zorg dat dit niet de beloning wordt voor je harde trainen en je gezonde levensstijl. Je beloning is namelijk dat je een strakker en sterker lichaam krijgt en je je gezonder en fitter voelt dan ooit te voren. En dit is toch waar je het uiteindelijk allemaal voor doet…

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more