Tips om écht af te vallen – deel 2

Een tijdje geleden schreef ik deel 1 van de tips om af te vallen. En hier zijn ze dan, zoals beloofd, deel 2. En ook deze zijn wetenschappelijk bewezen. De meeste zijn vrij simpel om toe te passen, dus des te beter!

# Controleer porties of tel calorieën
Je porties leren controleren of calorieën tellen kan erg waardevol zijn. Diverse studies tonen aan dat als je elke dag opschrijft wat je eet, of als je foto’s van je eten maakt, het helpt om af te vallen. Je wordt namelijk echt bewust van het feit wat je eet. Ik zelf houd elke dag alles bij wat ik eet in MyFitnessPal.

# Zorg dat je altijd gezond eten in huis hebt
Als je opeens honger krijgt, wil je vaak grijpen naar het eten dat het dichtbij ligt. Zorg daarom altijd dat dit gezond eten is. Sommige snacks zijn erg makkelijk te bereiden, zoals fruit, een handje vol noten, kleine wortelen, yoghurt of een hardgekookt ei.

# Poets je tanden na het eten
Ik durf niet met zekerheid te zeggen of deze tip wetenschappelijk is bewezen, maar ikzelf en veel andere mensen raden aan om je tanden te poetsen na het eten. Vaak blijf je trek houden door de lekkere smaak, maar met tanden poetsen verdwijnt dit. Hierdoor ben je minder snel in de gelegenheid om ’s avonds die snack te pakken.

# Eet pittig
Pittig eten zoals cayenne peper bevat Capsaïcine. Uit onderzoek is gebleken dat dit het metabolisme bevordert en je trek in eten vermindert.

# Krachttraining
Een van de ergste bijwerkingen van diëten is dat je lichaam de neiging heeft om spierverlies en vertraging van het metabolisme te veroorzaken. Beter bekend als de verhongeringsfase. De beste manier om dit te voorkomen is om een weerstandoefening te doen, zoals gewichtheffen. Studies tonen aan dat krachttraining kan helpen om je metabolisme te verhogen. Daarnaast voorkom je het verlies van spiermassa.

# Eet meer vezels
Het wordt vaak aangeraden veel vezels eten als je wilt afvallen. Studies tonen aan dat vezels een verzadigd gevoel geven en ze kunnen helpen om gewicht te verliezen op de langere termijn. Een goede manier om meer vezels binnen te krijgen is om meer groenten en fruit te eten. Deze voeding heeft verschillende eigenschappen die gewichtsverlies kunnen bevorderen. Ze bevatten weinig calorieën, zijn rijk aan water, je moet er een tijdje op kauwen en ze geven een verzadigd gevoel.

# Kauw langzamer
Het duurt een tijdje voordat je hersenen een seintje krijgen dat je vol zit. Uit onderzoek is gebleken dat als je langerzamer en gecontroleerder eet, je minder calorieen binnen krijgt.

# Eet meer eiwitten
Eiwit is de allerbelangrijkste voedingstof als het gaat om gewichtsverlies. Het is wetenschappelijk bewezen dat een eiwitrijk dieet je metabolisme verhoogd met ongeveer 100 calorieën per dag. Dit terwijl je door deze voeding een verzadigd gevoel hebt waardoor je wel ongeveer 450 minder calorieën per dag binnen krijgt! Daarnaast kunnen eiwitten je zin in een late snack wel tot de helft verminderen.

Voeg dus simpelweg extra eiwitten toe aan je voedingspatroon. Het is een makkelijke en fijne manier om af te vallen. Vind je het lastig om eiwitten uit voeding te halen, neem dan een shake of een supplement als aanvulling.

# Ga niet ‘diëten’!!
Dit klinkt een beetje vreemd, aangezien dit hele artikel gaat over afvallen. Maar het grootste probleem met diëten is dat ze vrijwel nooit werken op de langere termijn. Onderzoek laat zelfs zien dat op dieet gaan juist in de toekomst zorgt voor extra gewichtstoename!

Ga dus niet op dieet, maar eet gezond en gevarieerd. Zorg dat je als doel hebt om een gezonder, fitter en gelukkiger persoon te worden. Focus juist op je lichaam te voorzien van gezonde voeding, in plaats van je lichaam voeding te ontnemen. Afvallen is dan een natuurlijk gevolg. Ook voor de langere termijn. En dat is toch waar iedereen het voor doet.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips!

Deel 1 gemist? Klik hier voor meer tips om af te vallen. 

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more