Tip: Zelf granola maken

Afgelopen zondag kwam mijn schoonmoeder op bezoek met een super leuk cadeautje: eigen gemaakte granola! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit had gegeten dus ik was super benieuwd. Granola is een mix van noten, pitten, zaden en/of granen. Het lijkt een beetje op muesli maar bij granola zijn de ingrediënten geroosterd is in de oven. Super healthy en heerlijk door de yoghurt. Het recept wilde ik jullie dan ook niet onthouden:) En.. Misschien ook een leuk idee om zelf een keer cadeau te geven een een vriendin of je moeder? In ieder geval origineel! Mijn schoonmoeder had het verpakt in een mooie weckpot met een strik en handgeschreven kaartje met het recept.

zelf granola maken

zelf granola maken

Zelf granola maken

Als deze pot leeg is ga ik het natuurlijk ook zelf maken, want ik ben fan! Ik merk echt verschil wanneer ik met yoghurt en granola ontbijt ik veel langer een verzadigd gevoel heb dan wanneer ik twee boterhammetjes eet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naast granola ook fruit door de yoghurt heen te doen.

Ingrediënten

 • 95 gram hazelnoten
 • 6 eetlepels honing
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 300 gram bio havermout
 • 55 gram geraspte kokos
 • 100 gram pompoenpitten
 • 150 gram gedroogde cranberry’s

En dan.. aan de slag!

 • Hak de hazelnoten fijn (bijvoorbeeld met behulp van een vijzel)
 • Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos door elkaar
 • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat
 • Rooster in 30 minuten in de oven op 170 graden
 • Schep het geheel elke 10 minuten even om
 • Na 30 minuten haal je het uit de oven en laat je het 1 uur afkoelen
 • Vervolgens roer je de cranberry’s en de pompoenpitten erdoor en.. klaar!

Easy & healthy, wat wil je nog meer? Mocht je deze granola nou ook zelf gaan maken, laat me even weten hoe je het vond. Ik ben benieuwd:)

 

granola recept zelf granola maken

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more