SUPpen: de voordelen op een rij

SUPpen, wie heeft dat wel eens gedaan? Ik heb het vorig jaar voor het eerst gedaan tijdens een personeelsuitje. Toen wilde ik perse niet in het water vallen want ik had mijn gewone kleding aan en had nog een verjaardag. Gelukkig bleef ik droog! Nu stond ik laatst weer op een SUPboard, maar iets relaxter want ik had nu een wetsuit aan. Ik vond het suppen echt wel heel tof om te doen. Het ziet er in het begin een beetje suf uit maarik vind het toch een partij relaxt.

suppen

Het is de bedoeling dat je gaat staan. Maar je mag er eerst even inkomen door op je knieën te zitten.

SUPpen?

SUP staat voor Stand Up Paddlesurfing. Je staat op een soort van surfboard en je beweeg je jezelf vooruit door middel van een lange peddel. Het is buitensport. Het kan een watersport worden als je valt, maar in principe is dit niet de bedoeling.

Voordelen van SUPpen

 1. Het is een full body workout, want het is een uitdagende balansoefening waarbij je continu buik, billen en benen aanspant. Zowel op vlak water als op zee, het blijft zoeken naar evenwicht. Beginners verbanden ongeveer 225 calorieën per uur, vergelijkbaar met wandelen. Hoe sneller je gaat, hoe meer je verbrandt.
 2. Je traint je bovenlichaam door de peddelbeweging.
 3. Omdat SUP naast een peddel- en surfsport ook een balanssport is, kom je tijdens een SUPsessie mentaal helemaal tot rust.
 4. SUPpen kan je doen waar je maar wilt. Het kan dus op zee, maar ook in de stad kun je vaak goed terecht. Bijvoorbeeld door de Utrechtse of Amsterdamse grachten maar ook het kanaal leent zich hier goed voor. Minder geschikt zijn zwembaden – mits heel groot – of slootjes. Je hebt ook opblaasbare SUPboards zodat je je eigen SUPboard overal makkelijk mee naartoe kunt nemen.
 5. SUPpen kan door weer en wind. Met onweer is het natuurlijk een minder goed idee om het water op te gaan maar al het andere weer leent zich prima voor SUPpen. Is het mooi weer, dan zorgt het voor verkoeling (vergeet niet in te smeren!). Is het winderig? Dan zorgt het voor een uitdaging. Is het koud? Met een wetsuit merk jij daar weinig van!
 6. Je kan in je eentje op pad gaan, maar ook met een groep. Je kan ook tussenstops maken, zo kan je echt tochtjes maken over het water.
suppen

Helemaal rechts achterin het bewijs dat ik ook kan staan 😉

Ik SUP, jij SUPt, wij SUPpen

Zelf ben ik voornemens om wat vaker op pad te gaan.  Ik vond het namelijk zo ontzettend relaxt en rustgevend. Vooral als je niet in het water valt, maar geloof me dat gebeurt meestal niet zomaar! Wat denk jij, ga jij het ook eens proberen?

SUPze!

X Ana

Lianne herondekte ook haar liefde voor water en ging zwemmen, Eva verloor haar surfginity in Portugal.

Foto’s: Protest Women

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more