Super surf workout met Fitgirl Suus

Surf’s up Girls! Tijdens onze vakantie in Indonesië, heb ik voor het eerst gesurft! Al een tijdje lag ik vanaf m’n strand bedje alle helden en heldinnen in de zee te bekijken. Stuk voor stuk pakte ze zonder moeite een golfje. Wat zag dat er tof uit! Meteen begon het te kriebelen…Dus besloot ik ook een surflesje te nemen. 1,5 uur zou het duren en de leraar verzekerde ons dat we dan zeker konden staan. Er stond ons dus een behoorlijke uitdaging te wachten.

Op de kant, hebben we eerst de ‘take off’ geoefend. Dat is de beweging die je maakt, als je vanuit de peddelstand op je buik in een keer op moet staan. Toen we dat onder de knie hadden gingen we het water in. De leraar hield het bord zo recht mogelijk vast zodat de golf goed onder het board zou komen. Daarna riep hij ‘GO!’ als je moest gaan staan,. (de take off) Na een paar keer stuntelen, lukte het al vrij snel om te staan! Wat gaf dat een kick! Het was een heel mooi baaitje met hele fijne golfjes speciaal voor beginners. Hierdoor konden we al snel staan, en later zelfs de golf helemaal af maken tot het strand!

FullSizeRender

Het was niet alleen heel tof om te doen, maar natuurlijk ook een super goede workout en adrenaline kick!Wil jij ook als een surfchick met je board de zee in? Lees dan hieronder de voordelen:

  • Met surfen vergroot je je uithoudingsvermogen. Als je veel moet peddelen wordt je conditie goed op de proef gesteld.
  • Je krijgt meer spierdefinitie. Je gebruikt met surfen je bovenrug, schouders, borst, benen, romp en triceps. Een total body workout dus!
  • Het is ook een goede cardio training, je verbrand namelijk veel calorieën. Zo’n 250 calorieën per uur.
  • Je verbetert je balans. Om op je board te blijven staan moet je natuurlijk goed je evenwicht bewaren.
  • Het is een goede manier op een mooie teint je krijgen. Op het water verkleur je heel snel! Maar smeer je wel goed in natuurlijk!

Are you ready? Zoek dan nu een goeie spot in de buurt van jou vakantie bestemming!

Of gewoon in Nederland natuurlijk! Check dan: Surfdorp in Scheveningen of The Spot in Zandvoort aan Zee.

 

IMG_8436

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more