Wow het valt me nu pas op dat het een lange tijd geleden is dat ik een recept heb gedeeld op Followfitgirls! Natuurlijk ben ik jullie niet vergeten, alleen ben ik de afgelopen tijd veel bezig geweest met mijn nieuwe baan als marketing- eventmanager. Binnenkort meer informatie hierover! Deze blog gaat over een heerlijke detox smoothie. 

Groene smoothie

Hoe begin jij je ochtend? Sinds een paar weken begin ik mijn dag met een groene smoothie. Naast dat het makkelijk is om met een smoothie te ontbijten bevat een groene smoothie veel goede voedingsstoffen en aminozuren (de bouwstenen van eiwitten). Dit heeft te maken met de groene groentes die je in de smoothie verwerkt.

Starten met deze summer detox smoothie geeft mijn lichaam veel energie en het voelt ook zo lekker gezond. Je kan variëren met allerlei groentes en fruit van het seizoen. Benieuwd naar mijn variant, lees dan snel verder!

The Summer Detox Smoothie

Wat heb je nodig (voor 2 glazen)

  • 250 ml water
  • 1/2 krop fijn gesneden Romeinse sla
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 appel
  • 1/2  peer
  • 1/2 banaan
  • sap van 1/2 citroen

Zo maak je het

Voeg het water in de blender samen met de spinazie en Romeinse sla. Mix tot een glad geheel. Doe daarna de bleekselderij (in stukjes), appel en peer erbij. Mix dit ook weer tot een geheel. Voeg als laatste de banaan en citroensap erbij, nogmaals goed mixen.

Benieuwd naar nog meer smoothie inspiratie? Alle recepten vind je hier: Smoothie recepten

Klik hier voor nog meer detox smoothies.