Suikervrije chicken of kalkoen tonight

Misschien dacht je na vorige week wel: goed idee die bloemkoolrijst. Maar wat moet ik hier in vredesnaam bij eten om het tot een volwaardige maaltijd te toveren? Wat dacht je van een suikervrije versie van ‘chicken tonight’?

Voordat ik aan Personal Body Plan begon – een tijd waar ik met nostalgische gevoelens naar terugkijk – heb ik een tijdlang geprobeerd zoveel mogelijk geraffineerde suikervrij te eten. Dit hield in dat ik op alle verpakkingen naging of er suiker was toegevoegd aan het product. Dit is in het begin echt heel veel werk, want er zijn zoveel verschillende benamingen voor ‘suiker’. Het ging dan wel om de toegevoegde suikers en dus niet om de natuurlijke suikers die van zichzelf al in producten zitten. Omdat ik met Personal Body Plan mijn handen nu wel vol heb aan het controleren van verpakkingen op het aantal koolhydraten, vetten en eiwitten, ben ik gestopt met het controleren of producten toegevoegde suikervrij zijn. Soms vind ik dat jammer, want ik ben nog steeds van mening dat de toevoeging van dergelijke suikers aan ons eten niets goeds toevoegt. Om dus een beetje mijn geweten te sussen heb ik van de week toch weer een suikervrij recept uit de kast gehaald, die óók aan de richtlijnen van Personal Body Plan voldoet.

Het is een gezonde variant op ‘chicken tonight’ en ik smul hier altijd enorm van! Ik heb het dus in combinatie met de bloemkoolrijst gegeten. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om hier rijst of quinoa bij te eten.kalkoen met bloemkool

Wat je nodig hebt voor 2 porties:

 • 300 gram kip of kalkoen
 • 300 gram champignon
 • paprika (kleur maakt niet uit)
 • blikje tomatenpuree
 • 1 of 1½ blikje water (formaat van tomatenpuree)
 • Soyasaus
 • Peper
 • Sambal (zonder suiker)
 • Oregano
 • 60 gram crème fraîche
 • 5 gram olijfolie

Bereiding:

 • Snijd de kip of kalkoen, paprika en champignons in stukjes.
 • Bak de kip of kalkoen in 5 gram olijfolie 3 minuten op middelhoog vuur, tot het vlees mooi wit of een beetje goudbruin is.
 • Voeg de paprika en champignons toe en bak samen nog 3 a 4 minuten door, tot de champignons geslonken zijn.
 • Voeg de tomatenpuree en het water toe en roer goed door elkaar.
 • Zet het vuur laag.
 • Voeg een scheut soyasaus, een halve theelepel sambal en 1 eetlepel oregano toe en roer door elkaar.
 • Voeg als laatste de crème fraîche en wat zwarte peper toe.
 • Zet het vuur middelhoog en roer 1 minuut lang alles nog eens goed door elkaar.

Voedingswaarden (met kalkoen):

 • Calorieën: 350
 • Koolhydraten: 12 gram
 • Vetten: 13 gram
 • Eiwitten: 45 gram

Als je dit eet met 200 gram bloemkoolrijst dan is het totaal van deze maaltijd:

 • Calorieën: 427
 • Koolhydraten: 19 gram
 • Vetten: 16 gram
 • Eiwitten: 49 gram

En ik kan je verzekeren dat je daarna geen honger meer zult hebben 😉 Deze maaltijd heeft én veel volume dankzij de bloemkool én veel eiwitten. De gouden combinatie als je een hongergevoel wilt tegengaan!

Heb jij de bloemkoolrijst al geprobeerd? Met wat heb je dat gegeten? Is er nog een recept waarvan je denkt: ik wilde dat ik dáár een goede vervanger voor had? Ik kan natuurlijk niks beloven, maar ik ben intussen al wel een beetje getraind in het zoeken naar gezonde alternatieven.

Ben je zelf ook bewust met toegevoegde suikers bezig? Of laat je het – net als ik nu- wat meer links liggen?

Smakelijk!

X Ana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more