Nu ik bezig ben met mijn 10 dagen minder suiker challenge, ben ik er achter gekomen dat er in super veel producten toegevoegde suikers zitten. Zelfs in vlees! Nou, dat had ik echt niet gedacht. Ik had vorige week biefstuk gegeten en keek op de verpakking, bleek dat hier glucosestroop in zat! Dus zelfs op de etiketten van vlees moet je letten, wil je geen toegevoegde suikers eten! Nou ben ik wel extreem bezig deze 10 dagen en ga ik heus wel weer suiker eten, maar ik word me steeds bewuster dat in veel producten waarvan je het niet verwacht, toch suiker aan toegevoegd wordt. Deze runderstoofpot bevat geen toegevoegde suikers. Het rundvlees is van Lidl en heet mager runderstoofvlees met larier. Later meer over mijn ervaring met de 10 dagen minderen met suiker challege, we gaan nu eerst een lekker gerecht maken!

Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen

 • 1 paprika
 • 6 tomaten
 • bosje lenteui
 • ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 takjes tijm
 • laurier
 • runderstoofvlees ( ongeveer 500 gram)
 • zilvervliesrijst, bereiden volgens verpakking
 • 1 takje rozemarijn
 • 1 a 2 eetlepels ras el hanout (Jonnie Boer kruiden, deze bevat alleen specerijen, en geen vulmiddelen als zout en suiker)

runderstoofpot

Hoe gaan we het maken

Bak het vlees in hete olie aan, doe de ras el hanout erdoor en laat het geheel enigszins doorbakken. Doe de knoflook en de ui erbij en fruit dit aan. Vervolgens voeg je de gesneden paprika en lenteui toe. Fruit dit ook aan. Ten slotte doe je tomaten er in blokjes bij en een flinke scheut water. Laat het geheel minstens 2 uur opstaan op laag vuur en voeg eventueel wat water toe. Vergeet niet af en toe te roeren ;). Kook de rijst en eet smakelijk.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze runderstoofpot vinden! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Hier vind je nog meer heerlijke gezonde recepten!