5 Snacks die je suiker craving stoppen

Ken je dat gevoel in de middag (of zelfs al in de ochtend) dat je een enorme behoefte aan chocolat chip cookies, muffins en Ben&Jerry’s voelt opkomen? Ik hoop van wel, want dan ben ik niet de enige die zo nu en dan een sterk verlangen naar ‘slecht’ voedsel heeft. En onder het woordje slecht verstaan we voor nu dan even suikerbommetjes. Toegeven aan dit verlangen is meestal niet zo’n goed idee omdat je wel heel stevig in je schoenen moet staan om het bij een koekje of hap Chunky Monkey te houden. Resultaat? Een pak koekjes leeg of de hele emmer B&J verovert. En nee, daar gaan we ons (meestal) niet veel beter door voelen. Als je de verleiding niet kunt weerstaan, kun je voortaan beter voor deze snacks gaan om je suiker craving te stoppen.

1. Bevroren druiven

Je mag ze natuurlijk ook gewoon vers halen en opeten, maar bevroren druiven zijn ook erg lekker en gemakkelijk want zo heb je altijd wat bij de hand. En omdat ze bevroren zijn, eet je ze ook iets minder snel weg dan de gewone druiven.

2. Volkoren cracker met pindakaas

Pindakaas is mijn vriend en wat mij betreft kan dit overal bij, maar een volkoren cracker is meteen een vezelrijke keuze en dat stilt de honger zo lekker. Gooi er eventueel nog wat bananenschijfjes of aardbeien bij op.

suiker craving stoppen

3. Aardbeien met chocolade

Soms kun je die verrekte chocolade gewoon niet uit je hoofd krijgen en dan vind ik dat je er ook gewoon aan toe moet kunnen geven. Goede truc is om pure chocolade te laten smelten in een pannetje en daar een aardbei in te dopen. Zit je sneller vol en is een heerlijke combinatie.

4. Chocolademelk

Een andere topper voor wanneer je zin hebt in chocolade is om zelf chocolademelk te maken. Ga voor amandelmelk en raw cacao poeder (met eventueel wat honing) voor een verantwoorde variant. Of maak een choco smoothie met banaan, amandelmelk en raw cacao poeder.

5. IJsjes

Bij de HEMA heb je van die siliconen ijsvormpjes die je heel makkelijk met griekse yoghurt, fruit en wat cacao nibs kunt vullen en invriezen. Heb je altijd een lekker en verantwoord ijsje bij de hand voor wanneer je de verleiding niet kunt weerstaan.

Benieuwd naar hoevaak je ongeveer moet sporten voor je resultaat ziet? Je leest het hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more