Staand werken met Upstaa + Winactie!

Zou staand werken iets voor mij kunnen zijn? De laatste tijd heb ik steeds vaker buikpijn. De hoge broekenmode draagt daar in mijn geval zeker aan bij. Maar ook zit ik veel vaker dan vroeger úren achter elkaar. In rustige werkperiodes vind ik het niet moeilijk om mijn werkplek te verlaten om bijvoorbeeld een rondje te wandelen door de binnenstad van Utrecht. De laatste tijd heb ik het echter zo retedruk gehad dat ik die tijd maar moeilijk voor mezelf vrij kon maken. Het gevolg: soms uren achter elkaar vastgekluisterd zitten achter mijn bureau. Te typen als een malle. Ik merk soms zelfs dat ik vergeet om naar het toilet te gaan, totdat mijn blaas om hulp roept. Nou ja, dat dat niet gezond is, lijkt me wel duidelijk.

“Maar ik sport toch veel?”

Ik heb een paar van Ellen’s eerdere tips opgevolgd. Zo fiets ik richting Amstel om vanaf daar de trein naar Utrecht te pakken. Dat is 7,5 km heen en 7,5 km terug vanaf Amsterdam west, waar ik woon. Er zijn wel stations dichterbij waar de trein naar Utrecht ook stopt, maar dan fiets ik korter. Ook plan ik mijn trainingen goed, waardoor ik toch wel minimaal 4 of 5 keer per week blijf sporten. Beweging genoeg, zou je kunnen denken. Toch wordt dit voor een deel teniet gedaan door mijn lange zitsessies. Niet te lang zitten is belangrijker dan intensief sporten, stellen wetenschappers. Zitten wordt zelfs het nieuwe roken genoemd.

Tip: Gebruik alternatief meubilair

Er is nog een tip van Ellen die ik tot op heden nog niet geprobeerd had: maak gebruik van alternatief meubilair. Dit lijkt mij ook voor mij de beste oplossing om te voorkomen dat ik uren achter elkaar zit. Want hoewel het nog steeds super gezond is om een rondje te wandelen in de pauze, weet ik dus ook dat het in sommige werkperiodes gewoon niet haalbaar is. Door staand te werken, ben ik dus geen extra tijd kwijt.

Staand werken

Staand werken met Upstaa

Ik stuitte op de Upstaa: een mooie houten design standaard voor op je bestaande bureau. Sinds twee weken heb ik de Upstaa thuis staan. Ik merkte dat ik thuis nog eerder geneigd was om op te staan (er zijn tenslotte geen collega’s waarmee je een praatje kan maken). En so far? Geen buikpijn! Ik moet nog wel een beetje uitkijken dat ik nu niet opeens te lang achter elkaar ga staan, maar dat ik zitten en staand werken afwissel.

Voordelen van staand werken

Behalve dat ik geen buikpijn heb, zijn er nog meer voordelen die ik heb ondervonden:

 • Geen afterlunchdip meer. Of in ieder geval heb ik er minder last van als ik sta te werken dan wanneer ik zit. Meer energie dus!
 • Ik kan me beter concentreren. Dit schijnt te komen doordat de doorbloeding van het lichaam beter is en er dus meer zuurstof naar je hersenen gaat.
 • Niet het belangrijkste maar toch lekker: ik verbrand meer calorieën als ik sta dan wanneer ik zit. Afwisselend staan en zitten zorgt ervoor dat je hart ongeveer 10 keer zoveel bloed door je lichaam pompt in vergelijking met enkel zitten. Afhankelijk van je gewicht, verbrand je per uur zo’n 50 calorieën extra per uur. 3-4 uur staand werken kan dus zo’n 150-200 calorieën extra verbranden. Daarbij is je stofwisseling ook nog eens hoger.
Staand werken

Het ontwerp is heel eenvoudig. Je zet de Upstaa zó in elkaar.

Win een Upstaa

Wil je zelf deze voordelen ervaren? De Upstaa is verkrijgbaar verschillende kleuren. Ze zijn verstelbaar qua hoogtes dus voor iedereen geschikt. Een Upstaa kost €149,95. Maar nóg leuker is om er één te winnen! Ik mag namelijk een Upstaa weggeven. Zo doe je mee met deze winactie:

 • Laat een bericht achter onder dit blog.  Vertel ons welke Upstaa (kleur en formaat) je graag zou willen winnen. Deze informatie is te vinden via de webshop van Upstaa.
 • Volg Upstaa en FollowFitgirls op Instagram.
 • Extra kans maken? Volg dan ook Marlou en Ana op instagram.

De actie loopt gedurende de hele novembermaand. Op 5 december maakt Sinterklaas de winnaar bekend.

De winnaar: Daan

Via instatories maakte we de winnaar bekend. Daarin was te zien dat we alle deelnemers in een pot hadden gedaan en daar uiteindelijk één winnaar uit getrokken hebben. De winnaar is: Daan. Gefeliciteerd Daan! We brengen je in contact met Upstaa.

 

Bedankt voor alle super enthousiaste reacties!

X Ana

Zit je in tijdnood? Dan is deze linzensalade van Sofie misschien ook wel wat voor jou!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more